Blog over Stages

Welke muis bij RSI klachten?

Als je last hebt van RSI klachten en je je afvraagt welke muis bij RSI klachten, dan zijn er diverse opties. In deze blog vertellen we meerdere goede opties van muizen die je kunt gebruiken om de klachten te verhelpen of voorkomen. 

 

Soorten muizen die kunnen helpen bij RSI klachten

Als je last hebt van RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) en op zoek bent naar een muis die de symptomen kan verlichten, zijn er verschillende soorten muizen die speciaal zijn ontworpen voor ergonomie en comfort. Welke muis bij RSI klachten? Er zijn diverse opties:

 

 1. Ergonomische muizen

 • Verticale muizen

Deze muizen laten je hand in een natuurlijke handshake-positie rusten, wat de belasting op de pols en onderarm vermindert.

 • Trackball-muizen
  Bij een trackball-muis beweeg je niet de hele muis, maar rol je een bal met je duim of vingers om de cursor te verplaatsen. Dit kan de bewegingen van de pols verminderen.

 • Penmuizen
  Deze muizen lijken op een pen en vereisen dat je de muis vasthoudt zoals je een pen vasthoudt. Ze kunnen helpen de belasting op je hand en pols te verminderen.

 1. Muizen met verstelbare DPI-instellingen

 • Muizen met instelbare DPI (dots per inch) kunnen worden aangepast aan je voorkeur. Een lagere DPI-instelling kan leiden tot minder beweging van de muis, wat de belasting kan verminderen.

 

 1. Trackpads en touchscreens

Als je RSI-klachten hebt, kan een trackpad of touchscreen als alternatief voor een muis worden overwogen. Ze vereisen minder hand- en polsbewegingen dan traditionele muizen.

 1. Muisondersteunende accessoires

Polssteunen en ergonomische muismatten kunnen ook helpen om de druk op je pols en onderarm te verminderen.

 

 1. Consulteer een ergotherapeut

Het is raadzaam om een ergotherapeut te raadplegen voordat je een specifieke muis kiest. Ze kunnen je adviseren over de juiste ergonomische aanpassingen en hulpmiddelen op basis van jouw individuele behoeften en symptomen.

 

Welke muis bij RSI klachten? Het is belangrijk om te onthouden dat wat voor de een werkt, mogelijk niet voor de ander werkt. Het kan even duren voordat je de juiste muis en ergonomische aanpassingen vindt die voor jou het meest comfortabel en effectief zijn. Bovendien is het essentieel om regelmatig pauzes te nemen, je werkplek ergonomisch in te richten en oefeningen te doen om RSI-klachten te voorkomen of te verminderen.

Algemene gezondheid bevorderen bij een kantoorbaan

Heb je een kantoorbaan waar je veel achter de computer werkt? Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten, want de hele dag zitten werkt niet altijd even goed voor je gezondheid. Ten eerste een sta zit bureau. Een sta zit bureau is een soort bureau waar je aan kunt zitten en staan. Zitten en staan afwisselen heeft positieve gevolgen op jouw lichamelijke gezondheid. Denk ook goed om hoe hoog je jouw beeldscherm wilt hebben en of dit fijn is voor jouw nek. Voor de rest kan het als fijn ervaren worden om regelmatig een stukje te wandelen. Het hoeft niet altijd een groot rondje te zijn, maar af en toe een klein rondje zorgt voor een goede lichamelijke gezondheid.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.