Blog over Stages

5 simpele tips om je werkomgeving net wat duurzamer te maken

Wil je meer duurzaamheid in de werkomgeving verzorgen? Dan is het belangrijk om te weten welke zaken daarin belangrijk zijn. Er zijn enkele simpele zaken die je kan regelen waarmee je al snel veel kan bereiken. We geven je 5 tips die je direct kan toepassen zodat je het maximale eruit kan halen. Wanneer je deze allemaal toepast, dan zal je direct een groot verschil op meerdere fronten merken.

1. Het scheiden van afval

Dit lijkt voor de hand te liggen. Toch is het scheiden van afval lang niet overal heel gebruikelijk. Een goede restafvalcontainer verzorgen is hier bijvoorbeeld belangrijk in. Maar ook is het slim om te kijken hoe je papier, plastic en GFT anders kan gaan inzamelen. Als alles een eigen plek heeft in de werkomgeving, dan wordt het voor alle medewerkers veel gemakkelijker. Zoek dus de juiste middelen bij elkaar om te zorgen dat jullie nog beter afval gaan scheiden.

2. Minder gaan printen

Het is ook goed om eens bewuster te worden van het printen van documenten. Printen is in veel gevallen simpelweg overbodig. Zo kan je ook een andere rolcontainer op Bedrijfsafval.nl voor papier afnemen. Je bespaart dus inkt, papier en huur van de container door documenten gewoon digitaal te delen in plaats van op papier. Dit is zeker van grote waarde. 

3. Andere verlichting gaan gebruiken

Het is nog altijd zo dat er in veel kantoren gewoon met gloeilampen en spaarlampen wordt gewerkt. Waar juist een ledlamp heel veel besparing kan opleveren. Dit kan je per lamp al enkele euro’s per jaar opleveren. Dat lijkt niet veel, tot je alle lampen bij elkaar optelt op kantoor. Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dat is ook een goede reden voor ondernemers om toch vooral voor andere lampen te kiezen op kantoor.

4. Het gebruik van servies

Er was een tijd dat plastic koffiebekertjes en wegwerpbordjes in de bedrijfskantine de norm waren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kan wel heel veel plastic besparen door gewoon met echte koffiemokken en servies te werken. Sterker nog, alles wat je eet en drinkt gaat er ook nog eens een stuk beter door smaken. Je kan dus meer genieten en bent nog beter bezig voor het milieu ook. De enorme berg plastic waar we mee te maken hebben, is zo in ieder geval alvast in flinke mate terug te dringen.

5. Kies voor betere kwaliteit

Je kan ook veel doen door minder mee te gaan in de wegwerpmaatschappij. Dat doe je bijvoorbeeld door voor duurzaam meubilair te kiezen, want dat gaat veel langer mee. Ook is het gemaakt door grondstoffen te hergebruiken en op te passen met energie en transport. Andere dingen die je kan doen is bijvoorbeeld het kiezen voor reparatie in plaats van vervanging. Ook is het altijd aan te raden om te vergelijken op kwaliteit in plaats van op prijs. Je zal merken dat dit een heel groot verschil kan maken.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.