Blog over Stages

Hoe moet je je kleden tijdens je stage? Onze tips!

Weer een volgende stap in je leven of het begin van een nieuw hoofdstuk; je gaat stage lopen, leuk! Met een beetje geluk heb je een leuke stageplek waar je alvast kan kennismaken met de echte wereld: de wereld van werkende mensen. Of wellicht heb je een carrière switch gemaakt en sta je aan het begin van een nieuwe start bij een andere organisatie? Hieronder enkele tips hoe je je moet kleden tijdens je stage of nieuwe baan.

Ready 2 work?!

Alles is geregeld, je kan bijna starten met die toffe stage, maar dan het volgende: wat trek ik aan? Dat is deels afhankelijk van het bedrijf of de organisatie waar je stage gaat lopen, deels van eventuele kledingvoorschriften of bedrijfskleding die verplicht zijn. Een juiste afweging tussen toch wel wat nettere kleding, zeker niet te bloot of casual, maar ook wat lekker zit en waar je je prettig in voelt. Onze tips kunnen je vast wat helpen bij het maken van een keuze voor de juiste outfit.

Wat wel en wat niet dragen?

Wat is nu een prettige en juiste look voor je stage? Welke kledingstukken mogen echt niet ontbreken in je kast en wat is meer geschikt voor een middagje shoppen met vrienden of vriendinnen of een BBQ met familie. Tijdens deze nieuwe (eerste) werkervaring, wil je als het goed is ook een goede indruk maken en daarnaast ook je eigen kledingstijl enigszins kunnen aanhouden. Wat wel goed is om te onthouden, is dat het belangrijk is om kleding te dragen die past bij je leeftijd. Draag geen kleding wat te veel bloot laat zien en voor een jongen of man het advies een overhemd dicht te knopen. Op Gentiluomo.com kun je genoeg outfits vinden die je uitstekend kunt dragen tijdens een stagedag. 

Voor de dames

Voor de dames of meisjes is het goed om ook rekening te houden met wat je aantrekt, zowel qua kleding, maar ook qua schoenen. Laarsjes kunnen altijd. Het zijn geen sneakers, maar zitten vaak lekker en hakken zijn echt geen verplichting. Voor een wat nettere uitstraling kies je voor de kokerrok of een langere jurk of zwarte nette broek. Een rok of jurk tot de knie, is perfect voor je stageperiode als je bij een wat meer formele organisatie gaat stage lopen.

En eigenlijk onmisbaar is een blazer (een jasje) met een bloesje of shirt eronder. Deze combinatie is geschikt voor elke gelegenheid. Als je rustig achter je bureau zit, kun je hem over je stoel hangen en je trekt deze aan als je een vergadering hebt.

Voor de heren

Wat altijd kan zijn zwarte gympen. Sneakers kunnen tegenwoordig ook, maar dan wel de sneakers die wat netter zijn, liefst wat meer zwart, bruin of donkerblauw. Een overhemd past meer bij een stageplek op kantoor bijvoorbeeld, maar dat mag ook zeker een luxe heren polo of spijkeroverhemd zijn. Tenzij je stage loopt bij een makelaar, advocatenkantoor of rechtbank, dan is een overhemd vaak een must. Zorg voor een jasje indien nodig. T-shirts zijn eigenlijk alleen geschikt als deze geen heftige print hebben.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.