Blog over Stages

Welke schoenen zijn geschikt om te dragen op kantoor?

Ben jij werkzaam op kantoor, maar wil je graag weten welke schoenen geschikt zijn om op kantoor te dragen? Tegenwoordig is er erg veel geoorloofd op het gebied van een kantooroutfit en schoenen. Vroeger gingen veel mensen netjes gekleed naar kantoor, maar tegenwoordig is semi-casual of zelfs casual prima geoorloofd, mits je er uiteraard netjes en verzorgd uitziet. Hieronder meer informatie over welke schoenen er geschikt zijn om te dragen op kantoor.

Loafers

Weet je soms niet meer wat voor schoenen je wel of niet naar kantoor kunt dragen? Loafers kunnen altijd! Loafers zijn simpelweg instappers, die je zowel onder een nette outfit, als onder een casual outfit kunt dragen. Bij zowel dames en heren hoort er altijd wel een paar loafers in de kast te staan die je voor vrijwel elke gelegenheid kunt gebruiken. Voor nette dames loafers kun je eenvoudig online rondkijken om te kijken of je een leuk paar kunt vinden om naar kantoor aan te trekken. 

Pumps

Voor dames passen pumps voornamelijk onder een nette outfit. Echter is een casual kantooroutfit met een jeans, shirt en pumps ook een prima combinatie tegenwoordig. Pumps geven je al snel een zakelijke of chique uitstraling. Zorg er altijd voor dat je een paar pumps in een neutrale kleur in je kast hebt staan. Als je kiest voor pumps met een klein hakje, kun je er ook nog eens prima heel de dag op lopen of staan indien dit nodig is tijdens een kantoordag.  

Platte schoenen

Voor zowel vrouwen- als mannen zijn platte schoenen een prima optie naar kantoor. Je kunt bij mannen denken aan loafers of nette, platte schoenen en bij vrouwen aan ballerina’s. Deze schoenensoorten kunnen prima gecombineerd worden met een (semi)-casual outfit of onder een casual outfit. En heb je een dag op kantoor waarbij je veel moet lopen? Dan lopen platte schoenen ook nog eens heerlijk!

Laarsjes

Enkellaarsjes of halfhoge leren laarzen mogen altijd naar kantoor gedragen worden. Deze geven je outfit een nette uitstraling en lopen ook nog eens lekker. Is er geen dresscode op kantoor? Dan kunnen stoere boots in de winter ook prima! Ook mannen kunnen stoere boots in de winter prima hebben naar kantoor, zeker in combinatie met een mooie jeans en blouse of trui. 

(Nette) sneakers

Uiteraard trek je naar kantoor geen felgekleurde sneakers aan, maar sneakers in een neutrale kleur of pasteltint mogen prima naar kantoor gedragen worden. Je kunt sneakers combineren met een zakelijke outfit, zoals een pantalon en blouse, maar ook met een jeans en T-shirt of trui. Sneakers lopen erg lekker en zijn dan ook een erg gewilde schoenensoort om te dragen onder een kantooroutfit.

 

Er is tegenwoordig dus veel meer mogelijk dan vroeger op kleding- en schoenengebied om te dragen naar kantoor. Bij veel kantoren geldt er geen dresscode maar is het vooral van belang dat je er verzorgd uitziet. Met de schoensoorten die hierboven zijn genoemd weet je zeker dat je je prima op kantoor kunt vertonen.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.