Blog over Stages

Het belang van een geschikte zakelijke outfit

Als je ergens zakelijk gezien binnenstapt, zul je maar één keer de eerste indruk kunnen maken. Dit heeft niet alleen met je voorkomen en houding te maken, maar ook zeker met de outfit die je op dat moment aan hebt. Zit je bij een nieuwe potentiële klant of heb je een sollicitatiegesprek, dan is het zeker van belang om een goede eerste indruk achter te laten door netjes te verschijnen in een geschikte zakelijke outfit. Hieronder meer informatie over het belang van een geschikte zakelijke outfit en hoe je die outfit samen kunt stellen.

Het is dus van belang om in een geschikte zakelijke outfit te verschijnen, waarbij het ook zeker van belang is dat je voor de rest verzorgd voor de dag komt qua uiterlijke verzorging, zoals je kapsel, schone nagels en verzorgde kleding. Er zijn diverse zakelijke kledingstijlen mogelijk om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke eerste indruk maakt op kledinggebied. Die pluspunten kun je maar beter alvast in je zak hebben.

Wat voor zakelijke outfit bij welk bedrijf?

Ga je solliciteren bij een bedrijf of werk je bij een bedrijf wat bepaalde kledingvoorschriften heeft? Je kunt hierbij denken aan semi-casual, casual of chic/netjes. Laatstgenoemde kledingstijl is meer iets van vroeger en komt vrijwel niet meer voor op kantoor, met uitzondering van enkele beroepen zoals een advocaat, notaris of begrafenisondernemer. Vaak is casual of semi casual de norm op de kantoren. Bij een sollicitatiegesprek is het sowieso van belang om je netjes en verzorgd te kleden. Denk hierbij als man zijnde aan een pantalon of chino met een blouse of overhemd. Deze kun je vervolgens combineren met een blazer of trui. Nette heren overhemden kun je eenvoudig online vinden. Nette schoenen, loafers of neutrale sneakers kun je hierbij dragen. Als vrouw zijnde kun je denken aan een pantalon met pumps, loafers of enkellaarsjes die je kunt combineren met een overhemd en blazer. Loopt iedereen er vooral casual bij? Kies dan voor een mooie jeans met een T-shirt, polo of een trui met sneakers of platte schoenen. In de winter kun je kiezen voor een wollen pantalon voor heren, trui en nette, leren schoenen.  

Kleurkeuze

Ook de kleur is belangrijk bij het kiezen van de juiste zakelijke outfit. Ga vooral niet voor te felle kleuren en teveel kleurencombinaties in je outfit. Als je het neutraal houdt qua kleuren of je outfit enkele pasteltinten bevat, zit je al snel in de juiste richting. Ook een kleur zoals rood of donkergroen past prima bij een zakelijke outfit, mits de rest van de outfit neutraal is. Het is dus niet zo dat je geen kleuren toe kunt voegen aan je zakelijke outfit, maar je dient op te passen met teveel (felle) kleuren door elkaar. 

Een zakelijke outfit kan dus uit diverse soorten kleding bestaan, mits de kwaliteit goed is en de kleding op de juiste manier op elkaar is afgestemd. Enig kleurgebruik is hierin ook mogelijk, maar wees voorzichtig met teveel felle kleuren.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.