Blog over Stages

Heb je weleens aan een nieuwe baan gedacht? Eerlijk is eerlijk, werken hoort bij het leven. En hoe je er ook tegenover staat, één ding is zeker: je wilt met plezier brood op de plank brengen. Maar vertrek je de laatste tijd met lood in je schoenen naar huis en voel je dat je ambities niet meer aansluiten op je werk? Dat kan een signaal zijn om op zoek te gaan naar een andere baan. Een behoorlijk grote stap, dus is het slim om zeker van je zaak te zijn. Daarom bespreken we hier vijf signalen die erop duiden dat het tijd is voor een nieuwe job. En daarna geven we je meteen wat voorbeelden van bedrijven waar je aan de slag kunt.

Signalen dat je toe bent aan een nieuwe baan:

  1. 1. Je verveelt je op werk;
  2. 2. Je werkt alleen voor de money;
  3. 3. Je klaagt bij mensen over je baan;
  4. 4. Je stelt taken uit;
  5. 5. Je (dag)droomt over een nieuwe job.

 

1. Je verveelt je op werk

Elke dag met volle energie naar werk gaan, is niet realistisch. Maandagen zijn altijd wat zwaarder en soms kun je haast niet wachten op die vrijmibo. Maar het is wel een slecht teken als je helemaal geen energie krijgt van je werk en geen zin hebt om je taken uit te voeren. En dit gevoel is niet te vergelijken met een keer geen zin hebben. Interesse verliezen in een leuk project, continu op de klok kijken, je uitgeput voelen... Dit zijn allemaal signalen dat je misschien toe bent aan een nieuwe baan.

2. Je werkt alleen voor de money

Waarschijnlijk voelen we dit allemaal: je wilt geld verdienen én een leuke baan hebben. Met plezier naar je werk gaan betekent dat je aan het einde van de dag met minimale stress thuiskomt. Dit geeft je ook plezier in het leven. Werk je in plaats daarvan alleen maar voor dat loonstrookje? Dan doe je jezelf tekort en zit je straks ook nog eens tegen een burn-out aan. Een nieuwe baan is dan misschien de verandering die je nodig hebt.

3. Je klaagt bij mensen over je baan

Nog een signaal dat je misschien klaar bent voor een carrièreswitch: je vrienden en familie weten alles over je problemen op werk. Een irritatie tijdens werk kan gebeuren, maar het moet niet het enige gespreksonderwerp worden. Als je alleen maar negatief praat over je werkgever is dat een teken dat je het misschien niet naar je zin hebt. En dan is de hoogste tijd om een nieuwe baan te overwegen.

4. Je stelt taken uit

Uitstelgedrag hoort erbij in het leven. Iedereen laat weleens minder leuke taken langer liggen, al helemaal als we er even geen zin in hebben. Maar ook hier geldt weer: normaal gesproken gebeurt dit af en toe en meestal maak je dan makkelijk een inhaalslag. Merk je dat je taken zich opstapelen en heb je weinig motivatie om er iets aan te doen? Ook dat is een signaal om te denken aan een nieuwe baan en ander werk te zoeken.

5. Je (dag)droomt over een nieuwe job

We zijn nieuwsgierige wezens, dus het is niet vreemd om na te denken over andere carrièreopties of even wild te dromen. Misschien denk je nog steeds aan die kinderdroom om piloot te worden of ontdek je een interessant vakgebied. Leuk natuurlijk, tot je daadwerkelijk een nieuwe baan gaat zoeken. En dat blijft doen terwijl je op werk zit. Scrol je op een gegeven moment langer door vacatures dan dat je je taken uitvoert? Dit is een van de duidelijkste signalen dat een nieuwe baan een goed idee is voor jou.

Tijd voor een andere baan? Go for it

Gelukkig is er geen reden tot paniek. Niemand verplicht je namelijk om tien jaar bij dezelfde werkgever te blijven. Vooral nu is 'jobhoppen' niet heel gek. Van baan wisselen is zelfs in de loop der tijd makkelijker geworden. Je indiensttreding bij je nieuwe job loopt vaak bijna gelijk met je laatste werkdag bij je oude werkgever. Daarom zeggen wij: go for it. Want waarom zou je blijven werken bij een bedrijf dat niet (meer) bij je past?

Ga je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken. Gelukkig leven we in het nu en zijn de baanopties zo divers als wat. Zowel grote als kleine bedrijven zijn altijd wel op zoek naar versterking. Start bijvoorbeeld een flexibele job bij een marktleider als Jumbo en ga lekker bliepen achter de kassa. Of neem plaats op een van de afdelingen op het hoofdkantoor. Nog flexibeler is een baan bij Uber Eats. Dan plan je zelf wanneer je met pizza's en burgers langs deuren racet.

Zoek je toch wat anders, bijvoorbeeld een baan in het ziekenhuis? Ga aan de slag bij een Universitair Medisch Centrum zoals het Erasmus MC en maak het verschil voor de gezondheidszorg in Nederland. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de bedrijven waar je aan de slag kunt. Bezoek deze Company Pages voor meer inspiratie en wie weet start je binnenkort al aan je flitsende nieuwe baan.

 

FAQ

Ik wil een andere baan, wat nu?
Weet je al dat je een nieuwe baan wilt? Dan is het handig om je alvast in te lezen over ontslag nemen en waar je aan moet denken voor je het definitieve besluit neemt.

Hoe vind ik een nieuwe baan?
Kijk tussen de vacatures op YoungCapital of Jobbird en ontdek welke baanopties er voor het grijpen liggen. Solliciteren is een makkie en met een paar muisklikken geregeld.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.