Blog over Stages

Interim controllers worden steeds vaker ingezet bij bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan snel en flexibel financieel management. Dit komt omdat interim controllers als tijdelijke financiële professionals kunnen inspelen op specifieke financiële vraagstukken die zich voordoen. In deze blog gaan we dieper in op het onderwerp interim controllers inschakelen en wat de voordelen zijn van deze experts voor jouw bedrijf.

Hulp bij financiën

Het kan voor bedrijven soms lastig zijn om grip te krijgen op de financiële huishouding. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld een snelle groei van de onderneming of een fusie met een ander bedrijf. Daarnaast kan het zijn dat er een tijdelijke vacature is ontstaan op de financiële afdeling. In al deze gevallen kan een interim controller uitkomst bieden. Deze tijdelijke financieel expert komt het team versterken en is direct inzetbaar. Bovendien kan een interim controller de organisatie voorzien van objectieve en professionele feedback.

Flexibiliteit

Een ander voordeel van interim controllers is dat ze flexibel inzetbaar zijn. Als bedrijf heb je zelf de regie over het moment waarop de interim controller wordt ingezet en voor hoe lang. Dit kan variëren van een paar maanden tot een jaar. Hierdoor hoef je niet vast te zitten aan langlopende contracten en kun je snel inspelen op veranderingen binnen de organisatie. Ook bij een plotseling vertrek van een financieel manager kan een interim controller de continuïteit van de financiële afdeling waarborgen.

Veel expertise

Interim controllers hebben bovendien veel ervaring op financieel gebied en zijn gewend om snel te kunnen schakelen tussen verschillende situaties. Ze beschikken over brede kennis van de financiële markt en hebben vaak een uitgebreid netwerk van zakelijke contacten. Dit stelt hen in staat om snel vraagstukken op te lossen en te anticiperen op veranderingen.

Waar haal je een interim controller vandaan?

Er zijn een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van interim controllers voor bedrijven en organisaties. Deze bedrijven leveren ervaren financiële professionals die goed thuis zijn in de nuances van financieel management en snel en effectief kunnen inspelen op specifieke behoeften. Feller biedt bijvoorbeeld een team van ervaren interim controllers die kunnen helpen met uitdagende financiële taken zoals budgettering, prognoses, kasstroombeheer, risicoanalyse en meer. Andere aanbieders zijn PwC, KPMG LLP, Grant Thornton LLP, Young LLP, Deloitte LLP, en vele anderen. Deze bedrijven hebben in de loop der jaren een schat aan ervaring opgebouwd en kunnen de nodige expertise leveren om je bedrijf te helpen zijn financiële doelen te bereiken.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.