Blog over Stages

De ideale baan als student? Oppas bij Nina.care natuurlijk!

Het leven als een student is niet goedkoop. Je moet ineens je eigen huur betalen, je boeken, je studie en daarnaast wil je ook eens een biertje drinken met je medestudenten, toch? Hoog tijd voor een studentenbaan. Er zijn legio opties, maar je zit met je schoolrooster dat steeds verandert én wat dacht je van festivals in de zomer? Je wil natuurlijk niet elk weekend afzeggen omdat je moet werken! Wel eens gedacht aan oppas worden?

 

Een oppasbaan, wat is dat precies?

Een oppas is iemand die voor kinderen zorgt terwijl hun ouders weg zijn of terwijl ze aan het werk zijn. Je kan denken aan het bereiden van eten, boodschappen doen, kinderen ophalen van school, kinderen wegbrengen naar (sport)lesjes, over ze waken terwijl ze op bed liggen, met ze spelen enzovoorts!

Het fijne aan een oppasbaan is dat het mega flexibel is. Je kan bijvoorbeeld parttime of fulltime oppassen. Je kan op een vaste dag per week oppassen, of juist lekker flexibel in de middagen of avonden. Je kan in jouw eigen huis of in het huis van het kind oppassen. Je kan zelfs worden gevraagd om met je oppasgezin op vakantie te gaan! 

 

Je oppasbaan vind je via Nina.care

Hoe vind je een gezin? Nina.care is een online platform die jij kan gebruiken om een gezin te vinden dat op zoek is naar een oppas of au pair. Het mooie aan Nina.care is dat het algoritme jouw persoonlijke interesses en vaardigheden meeneemt in de zoektocht naar een gezin dat bij je past. Vind jij het leuk om lekker buiten te spelen met de kinderen? Of ben jij meer een knutselkoningin? Nina.care neemt dit allemaal mee en toont jou alleen profielen die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

 

Inschrijven is gratis en voor nop!

Om een oppasbaan te vinden, moet je eerst een account aanmaken. Dit kan je via de site doen, of beter nog, via de app Nina.care. Als je je via de site wil inschrijven, ga je naar de Nina.care website en klik je op "Aanmelden" in de rechterbovenhoek van het scherm. Dan kan je beginnen met wat basisinformatie in te vullen. Het belangrijkste om een profiel aan te maken én vervolgens te worden geactiveerd, is om een referentie door te geven. Nina.care ziet werken met kinderen als een grote verantwoordelijkheid en accepteert alleen studenten die ervaring hebben met kinderen. 

 

Weet je al wat je wil verdienen?

Alle oppassers die via Nina.care werken, bepalen zelf hun uurtarief. Wat jij per maand verdient, heb je dus helemaal zelf in de hand. Geen idee wat je moet vragen? No worries, tijdens de inschrijving krijg je een gemiddeld uurtarief te zien van oppassers in jouw buurt met dezelfde ervaring. Als je lekker veel aan de slag wil, kan je dus beter ietsje lager gaan zitten – maar de keuze is aan jou!

 

Solliciteren kan je leren!

Solliciteren bij Nina.care is super laagdrempelig. Je hoeft niet naar een kantoor met chique kleding aan en allerlei moeilijke vragen te beantwoorden. Solliciteren doe je namelijk vanuit je eigen huis. Wanneer een gezin interesse in je toont, betekent dat ze je profiel bekeken hebben en het leuk vinden wat ze hebben gezien. Je krijgt hier een notificatie van in de app én een mailtje, zodat je de melding niet kan missen.

Je kan vervolgens met elkaar chatten en een koffieafspraak of een korte kennismaking plannen. Het is natuurlijk fijn voor een gezin om eerst even te voelen of er een goeie klik is, maar ook voor een oppas is dit altijd een goed idee. Misschien zijn de kindjes wel heel erg druk en vind jij dat helemaal niet fijn. Dan is het maar beter dat je er op tijd achter komt!

 

Nooit hoeven vragen naar je geld

Niks is vervelender dan moeten vragen om je salaris, toch? Bij Nina.care is dat ook helemaal automatisch geregeld. Je vult jouw bankgegevens in en dat doet je oppasgezin ook. De uren van een aanvraag worden automatisch doorberekend met jouw uurtarief en voilà, het overschrijven gebeurt automatisch na iedere oppasafspraak! Kan je het meteen uitgeven aan die leuke Zara-broek 

Ook als je een keer extra boodschappen hebt moeten halen van je eigen geld, kan je dit aangeven in de app. Fysiek over geld praten is dus niet langer nodig. Heerlijk!

Au pair worden? Ook dat kan bij Nina.care

Ben jij sowieso gek op kinderen en op zoek naar een groot avontuur? Je kan ook overwegen om au pair te worden bij Nina.care! 

Au pairs zijn studenten die in het buitenland bij een gastgezin inwonen en helpen bij de zorg voor de kinderen en in het huishouden. Voordelen van een au pair jaar zijn het leren kennen van een compleet nieuwe cultuur, het verbreden van je wereld én je taalkennis en herinneringen maken voor het leven. Meer weten over au pair worden?

 

In het kort

Ben jij dol op kinderen en op zoek naar de perfecte oppasbaan? Maak gratis een account aan bij Nina.care en bepaal je eigen uurtarief, je eigen uren en vind een gezin bij jou in de buurt. Oppas worden was nog nooit zó makkelijk!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.