Blog over Stages

Wat doet een app developer?

Als het gaat om applicatie ontwikkeling dan omvat dit begrip het bouwen, het proces en levenscyclus van software om de gebruiker te helpen met een computerprogramma of een computertaak te voltooien. Een app developer werkt samen met verschillend ander personeel zoals software engineers en bedrijfsanalisten. Lees in onderstaande blog meer over app development en wat de functie van app developer precies inhoudt.

Wat zijn de taken van een app developer?

Marketingbedrijven en marketingafdelingen doen onderzoek naar informatie over de behoeften van consumenten met betrekking tot het gebruik van software. Een app developer en een mediaontwikkelaar ontwikkelen applicaties en ontvangen rapportages. Dit voldoet aan de behoeften van de klant overeenkomend met de kosten en het gebruik. De app developer repareert en programmeert software. Daarnaast lost een app developer problemen op voor collega’s, gebruikers en klanten. Een app developer heeft meestal een specialisatie in één soort softwareontwikkeling. Bij softwareontwikkeling kun je denken aan kantoorsuites, boekhoudsoftware of grafische software. De app developer maakt softwareversies voor computers, tablets of smartphones met besturingssystemen zoals Windows, iOS of Android.

De specifieke taken van een app developer

Wat voor verantwoordelijkheden een app developer precies heeft is afhankelijk welke ervaring hij of zij heeft. Ook zijn verantwoordelijkheden afhankelijk met wat voor besturingssysteem er precies gewerkt wordt en om wat voor werkgever het precies gaat. De taken van een app developer kunnen als volgt zijn. Zo brengt een app developer de gebruikers- en klantbehoeften in beeld door middel van het samenwerken met frontend- en backend developers. Daarnaast ontwerpt een app developer oplossingen, implementeren, ontwikkelen, repareren en verbeteren op het gebied van mobile app en app design. Dit wordt met name gedaan voor platformen zoals Windows Phone, Android en iOS. Een app developer ontwikkelt ook prototypes en schrijft broncodes en implementeert en onderhoud deze codes.

Wat voor vaardigheden moet een app developer precies hebben?

Een app developer moet beschikken over onder andere analytische vaardigheden. Zo moeten ze klantbehoeften herkennen en applicaties maken voldoen aan de gestelde wensen en eisen. Daarnaast moet een app developer goed communiceren. Er moet ideeën worden bedacht en deze ideeën moeten worden besproken met management, teamgenoten of programmeurs. Een app developer moet oplossingen kunnen uitleggen in eenvoudige taal aan niet technische mensen. Ook hoort een app developer creatief te zijn. Er moet nieuwe manieren worden bedacht om allerlei problemen te kunnen oplossen. Met dat moet er schone code worden kunnen geschreven en moeten er innovatieve toepassingen worden ontwikkeld.

Hoe word je een app developer?

Heb je interesse om applicaties te ontwikkelen voor bijvoorbeeld iPhones en iPads? Dan geeft het Apple Developer Program je kosteloos toegang tot analytics, beta testing tools, geavanceerde functies en beta software. Wil je applicaties voor Android ontwikkelen dan kun je het beste naar Android Developers kijken. Zo kun je je eerste applicatie bouwen door een training en cursus te volgen. Er zijn verschillende soorten opleidingen te volgen tot app developer zoals iOS App Development Bootcamp, HBO Communication & Multimedia Design en HBO / WO Traineeship Enterprise App Development.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.