Blog over Stages

De voordelen van werkplekken reserveren voor hybride werken

Kantoorruimtes kosten veel. Daarom is het fijn om naar een kleiner en goedkoper pand te kunnen overstappen. Dan is het wel belangrijk dat er goed met de werkplekken voor de medewerkers kan worden omgesprongen. Zo kan je productie en werkplezier garanderen. Werkplekken reserveren kan daar dan een oplossing voor zijn. je hebt dan inzicht in de bezetting en de capaciteit. Zo kan je het beste eruit halen. Daarnaast zijn er ook andere voordelen. Daarover lees je op deze plek heel veel meer.

Weten of er plek is

Voor de gebruikers van het systeem is het belangrijk om te weten welke werkplekken beschikbaar zijn. Dit kan door een app op laptop of mobiel te gebruiken. Het is dan mogelijk om een plek voor die dag te reserveren, maar ook vast vooruit te kijken. Dit maakt veel duidelijk over hoe de werkweek eruit komt te zien en wat er met elke dag efficiënt te doen is. Wanneer iemand niet komt opdagen, dan kan dat met sensoren in het bureau worden vastgesteld. Zo is de plek weer vrij te geven. Dit betekent dat deze dan direct weer door andere collega’s te reserveren is zodat deze niet onbenut hoeft te blijven.

Het stimuleren van samenwerking

Betere samenwerking is essentieel voor de prestaties van een onderneming. Daarom is hybride werken zowel bevorderend als uitdagend. Je wilt niet dat medewerkers elkaar mislopen. Het is juist belangrijk om te zorgen dat ze er tegelijk zijn. Door werkplekken te reserveren is dit goed mogelijk. Iedereen kan op het platform zien wanneer collega’s op welke plek zijn. Het is dan vervolgens heel gemakkelijk mogelijk om zelf ook een plek te reserveren op deze tijd. Zo is er dus veel meer te bereiken in de onderneming. Het samenwerken wordt bovendien gemakkelijker wanneer daar de plekken voor te reserveren zijn, denk aan vergaderruimtes of andere ruimtes.

De werkplekken van de toekomst

Wil je zorgen dat jouw medewerkers een fijne plek hebben, ook in de toekomst? Dan is het belangrijk om goede inzichten te krijgen. Daar heb je data voor nodig. Met het reserveringssysteem kan je inzicht in de bezetting krijgen op kantoor. Het is ook fijn om te weten welke plekken populairder zijn dan andere. Dat kan bijvoorbeeld om het zit-sta-bureau gaan. Of juist de plekken met extra hardware. Het is fijn om deze inzichten te hebben. Zo kan je de werkplekken beter maken. De plek met twee beeldschermen kan bijvoorbeeld als uitgangspunt dienen. Daardoor kan je meer plekken zo maken. Zo zorg je voor de werkplek van de toekomst.

Aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers

Het is belangrijk om nieuwe medewerkers te blijven aantrekken. Daarom moet je wel aan de wensen en eisen van deze tijd kunnen voldoen. Vrijheid en flexibiliteit zijn daarin heel belangrijk. Zeker voor de jongere generatie speelt dit een grote rol. Door een reserveringssysteem te benutten, kan je hiervoor zorgen. Zo kan je zorgen dat alles een stuk gemakkelijker wordt gemaakt voor de medewerkers. Dit maakt het wel aantrekkelijk om bij je te komen werken.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.