Blog over Stages

Zo vind je een uitdagende software development stage

 

Wanneer je een opleiding doet tot software developer, software engineer of computing scientist, moet je hoogstwaarschijnlijk ook een development stage afronden. Tijdens deze stage moet je bepaalde leerdoelen behalen, zodat jij weer een stapje verder bent in je studie. Maar het behalen van deze leerdoelen is niet het enige wat je wilt. Je wilt natuurlijk ook een uitdagende development stage. Hoe vind je die dan? Dat leggen we je uit in deze blog.

 

Weet met welke taal of welk framework het bedrijf werkt

Binnen de software development heb je een tal van talen, frameworks en technieken 

waarmee gewerkt wordt. Tijdens je opleiding krijg je vaak te maken met Java, Python, PHP en SQL. Maar er zijn ook andere talen en frameworks, die enorm populair zijn in de developers community en waar bedrijven mee werken, die echter nog niet zo bekend zijn bij studenten. Een van die frameworks is Laravel. PHP heeft tegenwoordig onder studenten niet echt een goede reputatie. Echter laat Laravel zien dat de vooroordelen die er over PHP zijn niet gelden voor dit framework. Je kunt hier uitstekend mee bouwen. En juist doordat dit een framework is, wat niet veel binnen de opleiding behandeld wordt, is er nog enorm veel te leren en te ontdekken. 

Kijk voor je gaat solliciteren dus goed naar de technieken die het bedrijf gebruikt en wat je er van zou kunnen leren. Juist wanneer het een framework is wat je zelf nog niet eerder hebt gebruikt, kan het de moeite waard zijn om te solliciteren.

 

Kijk naar de bedrijfscultuur van je stagebedrijf

Behalve de technieken waar je mee werkt, is het ook belangrijk dat je in een goed team terechtkomt. Bestudeer daarom de website goed, lees de ‘over ons’ pagina nauwkeurig door en ga eventueel in gesprek met werknemers. Vaak kun je via de bedrijfspagina op LinkedIn zien wie er bij het bedrijf werken, zodat je precies weet wie je een berichtje kunt sturen met jouw vragen. Een aantal dingen die goed zijn om vooraf te onderzoeken, zijn de mate van verantwoordelijkheid die je krijgt, hoe een gemiddelde dag eruit ziet en hoe mensen in het team de samenwerking ervaren. Deze dingen geven je al veel inzicht in hoe jouw development stage er uiteindelijk uit zal zien. 

 

Kijk naar doorgroeimogelijkheden

Leuk hoor, een stage waar je veel kunt leren en waar je je op je plek voelt, maar hoe zit het met de toekomst? Goede vraag! Daarom is het altijd belangrijk om te kijken naar doorgroeimogelijkheden bij jouw development stage. Kun je na je stage aan de slag als developer in het team? Of bieden ze vervolgopleidingen aan binnen het bedrijf? Wanneer jij weet dat jij na je stage kunt blijven en kunt doorgroeien, wordt jouw stage alleen maar uitdagender.

 

Met deze drie tips vind jij een uitdagende development stage. En wanneer jij dan bent afgestudeerd, kun je gelijk solliciteren, bijvoorbeeld op een vacature backend development, om jouw carrière verder voort te zetten!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.