Blog over Stages

Printerinkt: Waarom is huismerk inkt to 80% goedkoper?

Printerinkt gebruiken we allemaal iedere dag, bewust, onbewust maak je dagelijks keuzes die leiden tot wel een halve kilo aan geprint papier per week! Denk aan je pin bonnetje aan de kassa, of de factuur die je uitprint na een geslaagde klus, printen doe je overal! Maar waarom is printerinkt van een originele fabrikant nou eigenlijk zo duur in verhouding tot een huismerk printerinkt? In deze blog kom je daar achter!

Waarom is huismerk printerinkt zo goedkoop?

Er zijn veel mensen die denken dat huismerk printerinkt niet zo goed is als de inkt van het merk van de printer. Dit is echter niet waar! Huismerk printerinkt is net zo goed, en soms zelfs beter, dan de inkt van het merk van de printer. Ze zijn ook een stuk goedkoper. Waarom?

 

Om te beginnen, laten we kijken naar de kosten van de productie van printerinkt. De kosten voor het maken van huismerk inkt is een fractie van wat het kost om het ink of toner voor een bepaald merk printer te maken. Dit komt omdat er minder research- en ontwikkelingskosten (R & D) nodig zijn om huismerken te maken. Het bedrijf dat uw printer produceert, moet namelijk elke keer opnieuw R & D doen wanneer er een nieuwe versie van hun printer uitkomt. Voor huismerken is dit niet nodig, omdat ze simpelweg

Hoeveel euro’s per jaar zou je besparen met huismerk inkt?

Als je regelmatig printerinkt aanschaft, kan het interessant zijn om over te stappen op huismerk inkt. Huismerk inkt is vaak een stuk goedkoper dan merkinkt van de printerfabrikant. Op deze manier kun je flink wat geld besparen op jaarbasis.

Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn printer het doet?

Als je wilt voorkomen dat je printer het doet, kun je de volgende dingen doen:

 

  1. Zorg ervoor dat je de juiste inkt gebruikt. Dit betekent inkt die is gemaakt voor jouw specifieke type printer. Je kunt dit soort inkt krijgen bij een computerwinkel of online.

 

  1. Zorg ervoor dat je printer regelmatig onderhouden wordt. Dit houdt in het schoonmaken van de printkop en het vervangen van de cartridges wanneer nodig.

 

  1. Gebruik altijd originele cartridges van dezelfde fabrikant als je printer. Het is niet aan te raden om verschillende merken cartridges te mixen en te matchen, omdat dit problemen kan geven met de printkwaliteit en betrouwbaarheid van je printer.

Conclusie

De prijs van huismerk printerinkt is aanzienlijk lager dan die van de originele inkt. Dit komt omdat deze producenten minder geld uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling, marketing en verpakking. Bovendien maken ze gebruik van een standaard cartridge, waardoor ze minder kosten hebben voor productie.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.