Blog over Stages

Waarom is teambuilding belangrijk?

 

Steeds meer teams doen aan teambuilding. Door teambuilding blijven werknemers gemotiveerd en werken ze beter met elkaar samen. Daarnaast komt teambuilding de communicatie ten goede. Om teambuilding te stimuleren worden er vaak activiteiten georganiseerd waarbij samenwerking centraal staat. Wat zijn de effecten van teambuilding? Je leest het hier.

Een hecht team

Een goede productieve samenwerking zorgt voor succes. Teambuilding zorgt ervoor dat een team dit succes samen kan bereiken. Veel teamuitjes zijn daarom ook gericht op samenwerking. Door teambuilding leert een team hecht samen te werken. Ze zijn zich bewust van het doel waar ze samen naar toe werken en weten wat ze aan elkaar hebben. Teambuilding heeft een positief effect op het plezier op de werkplek. Dit is goed voor de motivatie en voor de creativiteit van het team.

 

Betere communicatie

Goede communicatie is belangrijk om productief te kunnen werken. Misverstanden zorgen voor vertraging. Vaak is de communicatie op de werkvloer niet optimaal. Teambuilding activiteiten kunnen helpen om oude patronen te doorbreken en meer te focussen op betere communicatie. Bij veel teamuitjes leer je bijvoorbeeld op een speelse manier hoe je non-verbaal met elkaar kunt communiceren. 

 

Vertrouwen

Door teambuilding krijgt het team meer vertrouwen in elkaar. Door het overwinnen van bepaalde angsten ontstaat er diepere relatie tussen de teamleden waardoor ze meer vertrouwen in elkaar hebben. Heeft het team vertrouwen in elkaar dan komt dat ook de communicatie en de samenwerking ten goede. Mensen durven zich makkelijker uit te spreken waardoor er geen misverstanden ontstaan. 

Leiderschap

Teams hebben leiders nodig om structuur aan te brengen en de juiste richting te bepalen. Door teambuilding activiteiten kunnen deze leiderschapskwaliteiten gestimuleerd worden. Tijdens teambuilding activiteiten komen veel werknemers erachter dat ook zij leiderschapskwaliteiten beschikken. Dit komt weer van pas op de werkvloer.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.