Blog over Stages

  • Beroepscursus: verbreed je kennis vanuit huis

Een cursus volgen voor je droombaan of bijscholing naast je huidige baan? Met een beroepscursus zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu gaat voor een carrière switch of een eigen bedrijf wilt beginnen, een beroepscursus is een goed startpunt. Je hebt niet alleen een upgrade voor je CV maar je kunt meteen oriënteren of het beroep bij je past zonder daar jaren voor in de studiebanken te zitten. 

  • Wat is een beroepscursus?

Met een beroepsopleiding volg je in een korte periode een vakopleiding. Je leert gedurende deze opleiding alle facetten van het beroep kennen. Na het afronden van de cursus ontvang je een diploma, soms zelfs een erkend diploma. Een groot voordeel van deze opleidingen is dat je ze vaak vanuit huis kunt uitvoeren en zo gemakkelijk kunt combineren met je gezin, een hedendaagse baan of je hobby’s. Daarnaast staat zo’n bijscholing ook nog eens mega goed op je CV! 

  • Waarom beroepscursus volgen vanuit thuis?

Ieder heeft zijn eigen redenen om een beroepscursus te volgen, de een wilt zijn kennis uitbreiden en de ander is op zoek naar een baan. Vaak zit je dus al thuis of in het beroepsleven. Het is vandaag de dag ook makkelijker om beroepscursussen vanuit huis te volgen, je kunt zelf je eigen studie uren inplannen én bent niet afhankelijk van de school of een leraar. Dit is een groot voordeel die je veel vrijheid geeft. Zo’n studie vanuit huis neemt nog vele andere voordelen met zich mee, je kunt vaak gratis proef studeren, hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen en bent goedkoper uit dan klassikaal les. Doordat je zelf je studie uren kunt inplannen bepaal je zelf hoelang je over je opleiding doet. Een studie van 96 uur kun je verdelen in 3 uur per week of 4 uur per dag. Hoe lang je doet over een opleiding beslis je dus helemaal zelf. Vandaag geen tijd? Dan studeer je morgen toch gewoon een uurtje extra! 

  • Bijleren met STAP-budget

Sinds 2022 heeft de rijksoverheid het STAP-budget in het leven geroepen. Dit budget kun je gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Handig om te weten wanneer je wilt beginnen met het volgen van een beroepscursus! STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het budget bestaat uit maximaal €1.000 per jaar voor scholing en ontwikkeling. Als werkende of werkzoekende kun je jaarlijks 1 malig het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je door naar de website van de rijksoverheid. 

  • Voor welke beroepscursus ga jij?

Je zult al snel zien dat het aanbod beroepscursussen zeer groot is! Neem eens een kijkje op www.buddywise.nl hier zijn vele uiteenlopende beroepscursussen te vinden. Ga je voor een beroepsopleiding administratie of kies je toch liever een cursus tot technicus? De keuze is enorm, zo vind je altijd een opleiding die bij je past. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.