Blog over Stages

Iedereen is op zoek naar manieren om mee te werken aan een duurzame wereld. Ook op kantoor kun je zeker je steentje bijdragen. Om je kantoor te verduurzamen zijn er namelijk ontzettend veel opties. In onderstaande blog delen we een aantal handige tips voor een duurzamer kantoor.

Vermijd het gebruik van de printer

Het online opslaan van bestanden en documenten is een gemakkelijke manier om je werkzaamheden op kantoor milieuvriendelijker te maken. Als je minder hoeft te printen, bespaar je ook geld op kantoorbenodigdheden zoals papier en inktcartridges. Overweeg voor het afdrukken zorgvuldig of het echt nodig is om het document te printen. In de meeste gevallen kunnen documenten veilig online worden opgeslagen en geopend, zonder dat er een fysieke kopie nodig is.

Haal het meeste uit natuurlijk licht

Veel kantoorpanden gebruiken veel lampen die constant aan zijn. Dit is vaak helemaal niet nodig. Het is belangrijk om duurzame beslissingen te nemen voor je bedrijf en het meeste uit natuurlijk licht te halen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat natuurlijk licht de productiviteit in kantoren verhoogt. Plaats bijvoorbeeld de bureaus naast een raam en verwijder obstakels uit ramen. Daarnaast kan een spiegel een perfect middel zijn om natuurlijk licht te reflecteren. Heb je toch verlichting op kantoor nodig? Dan is het kiezen voor LED verlichting de meest duurzame keuze die je kunt maken. LED verlichting is ten opzichte van andere type verlichting zeer energiezuinig.

Gebruik duurzame materialen

Een gemiddeld kantoorpand produceert elke dag veel afval. Gelukkig is er een enorme verscheidenheid aan milieuvriendelijke kantoorbenodigdheden beschikbaar die je kan helpen om het afval te verminderen. Probeer kantoorbenodigdheden te zoeken die gerecycled of biologisch afbreekbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled printpapier of biologisch afbreekbare koffiebekers, maar ook aan grotere objecten zoals tafels of stoelen.

Scheid al het afval 

Elk kantoor, bedrijf of organisatie produceert unieke afvalstromen. Zo heb je als kantoor vaak te maken met veel papier en karton. Zo voor een afvalcontainer voor elke apart soort afval. Denk aan een container voor glas, PMD, papier, gft en een restafval container. Het scheiden van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar verlaagt ook de kosten voor afvalwerking. Hoe dit precies werkt? Door al het afval op de werkvloer direct bij de bron te scheiden belandt er minder onnodig afval bij het restafval. De hoeveelheid restafval wordt hierdoor minder en dat levert een flinke besparing op aangezien dit de duurste afvalstroom is. Bovendien zorg je met een goede afvalscheiding dat de grondstoffen van bedrijfsafval niet verloren gaan. Zo stimuleer je het hergebruiken van grondstoffen en voorkom je dat herbruikbare grondstoffen verloren gaan.

Ga voor tweedehands kantoormeubilair 

Het is vaak helemaal niet nodig om elk jaar nieuwe meubels te kopen voor je kantoor. Vaak kun je online of in winkels mooie tweedehands meubels vinden waarbij je niet eens kunt zien dat ze al eens eerder gebruikt zijn. Het kopen van tweedehands of opgeknapt kantoormeubilair eenvoudige manier om het milieu te helpen, afval te verminderen en geld te besparen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.