Blog over Stages

Lekkere koffie op de werkvloer, daar wordt iedereen gelukkig van. Niet alleen je werknemers, ook jijzelf. Tenzij je geen koffie drinkt misschien. Of je nu werknemer of werkgever bent, lekkere koffie is voor een groot deel van de mensen op de werkvloer heel belangrijk. Het zorgt voor positieve stemmingen, wakkere mensen en een reden om positief over het bedrijf te praten. En als koffiedrinker geniet je ook gewoon het meest van lekkere koffie. Daarom is een espressomachine voor op kantoor een goede investering. Maar vergeet dan niet dat je ook goede espressobonen moet hebben. 

Een frisse start van de dag

Anders heb je nog geen lekkere koffie. Op de werkvloer is altijd wel een koffieautomaat. Maar van die automaten waar ook thee en chocolademelk uit hetzelfde ding komen en alles van poeder gemaakt wordt, leveren zelden lekkere koffie op. Met een espressomachine kun je wel goede koffie maken. En dat gaat net zo gemakkelijk. De espressobonen moeten aangevuld worden in plaats van het poeder – dat is het verschil. Maar een goede kop koffie betekent dat de mensen op de werkvloer met frisse moed aan hun dag kunnen beginnen. Ook als ze na een lange file of lange rit of fietstocht door de regen eindelijk op kantoor zijn.

 Kwaliteitskoffie

Daarom is kwaliteitskoffie zo essentieel. En dat behaal je niet alleen door een goed koffiezetapparaat naar werk te halen. Daar heb je ook goede espressobonen voor nodig. Neem bijvoorbeeld Italiaanse koffiebonen. Dat ze in Italië goede koffie hebben is geen geheim. Maar espressobonen van Italiaanse mixen zijn vaak ook favoriet onder Nederlanders. Ze zijn niet te sterk en niet te slap. En met de juiste machine kunnen de mensen zelf kiezen of ze een sterke espresso of een minder sterke lungo nemen. Zo heeft iedereen kwaliteitskoffie naar zijn of haar smaak. 

Ook als je hem niet zwart drinkt

Niet iedereen drinkt zijn of haar koffie zwart. Een standaard koffieautomaat heeft ook een afdeling poeder voor melkvarianten. Vaak enkel voor cappuccino. Wanneer je kiest voor een luxe espressomachine heb je vaak ook de mogelijkheid om een cappuccino of latte te laten maken door het apparaat. Of kies toch voor losse suiker en melk. Zelfs als je een cup melk door je espresso gooit, smaakt het nog altijd beter dan een koffie met melk uit een standaard koffieapparaat. Zo maak je iedereen blij met koffie van hoge standaarden. 

De beperkingen van matige koffie

Bijna iedereen heeft wel ergens gewerkt waar geen lekkere koffie te halen was. Dan weet je ook dat er altijd gezeurd wordt over de slechte kwaliteit van de koffie. En dat betekent dat er altijd een negatieve sfeer rond de koffie en koffiemachine hangt. Dat betekent weer meer negatieve gevoelens op de werkvloer. En in het ergste geval kan dit invloed hebben op het werk en de productiviteit van de werknemers. Bovendien gaan ze vaker elders koffie halen waardoor ze langer van werk kunnen wegblijven.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.