Blog over Stages

Video is het medium vandaag de dag. Stilstaand beeld is al lang niet meer interessant genoeg en niemand leest echt nog graag lange teksten. Zelfs korte teksten zijn moeilijk om interessant te houden. Daarom is een corporate video belangrijk. Daarmee zet je je bedrijf in één klap op de kaart. En daar helpt Beeldspraak je graag bij. Zij weten hoe ze video’s moeten maken die de interesse wekken en behouden en bovendien tot actie aanzetten. Dat is het belang van een goede corporate video. En daarom schakel je Beeldspraak in. Zodat je een goede video voor jouw bedrijf hebt.

 Wat is een corporate video?

Een corporate video is eigenlijk de biografie, missie en visie van het bedrijf, maar dan in bewegend beeld. Bij video komt natuurlijk meer kijken dan beelden alleen. Een corporate video moet de kern van het bedrijf duidelijk kunnen maken. Daar wordt beeld en geluid voor gebruikt. Dat kan op talloze manieren. En voor ieder bedrijf is daar een andere toepasselijke manier voor. Als jouw bedrijf echt om de mensen en persoonlijke aandacht gaat, is een animatie met bulletpoints misschien niet zo sterk. Zo is er voor iedere organisatie een andere manier van video maken geschikt.

Wat zit er in zo’n video?

Een corporate video heeft een paar belangrijke elementen. Het moet vooral laten zien wat het bedrijf is en waar het voor staat. Dat zijn dus die biografie of geschiedenis – het verhaal achter het bedrijf, en de missie en visie. Dat hoeft niet in tekst te worden weergegeven, maar kan ook juist via beeld duidelijk gemaakt worden. Wat werkt voor jouw bedrijf, hangt af van wat jij wil uitstralen. Wat moeten jouw (potentiële) klanten helder hebben na zo’n corporate video? Gaat het om weten wat je verkoopt en waarom dat goed is of gaat het juist om een mindset?

Wat het moet overbrengen

Hoe dan ook moet een corporate video passen bij je bedrijf. Het moet de sfeer overbrengen die hoort bij wat jij kunt betekenen voor de kijker. Dat is natuurlijk voor een bedrijf van klusjesmannen iets heel anders dan voor een creatieve onderneming of een lifecoach. Daarom zijn je missie en visie vaak ook bepalend. De manier waarop een corporate video wordt gemaakt kan verschillen. Je kunt bijvoorbeeld werken met animatie, met of zonder tekst, met acteurs of juist met je eigen personeel. Je kunt alle kanten op. Daar helpt Beeldspraak je bij. 

Waarom video

Video is onmisbaar in je marketing. En met een corporate video kun je jezelf in één keer op talloze platforms op de kaart zetten. Je kunt op elk social media video posten en duidelijk maken wie je bent als bedrijf en waar je voor staat. Video houdt mensen geïnteresseerd. En het blijft ook veel beter bij de mensen hangen dan een droge tekst. Tekst is zo vergeten. Video, met name de bewegende beelden, maken veel meer een blijvende indruk. En dat is natuurlijk wat je wil bereiken met zo’n video.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.