Blog over Stages

Heb je net een nieuwe motorrijbewijs behaald dan wil je je motorrij kunsten natuurlijk wel aan iedereen laten zien. Neem je motor mee naar het werk en laat al je collega's je motor bewonderen. Het zal in ieder geval veel indruk op ze maken, dat zonder twijfel. Toch kan je niet zomaar met je motor naar het kantoor rijden en zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je vanzelfsprekend een rijbewijs hebben en als het bijvoorbeeld koud is mag een handvat verwarming zeker niet ontbreken. Een aantal tips als je besluit om met de motor naar kantoor te rijden.

In het bezit zijn van een rijbewijs

Als je altijd al dromen hebt van motorrijden en je hebt nog geen motorrijbewijs dan is het nu de tijd om daar verandering in te brengen. Wil je naar het kantoor rijden en motorritjes maken dan moet je vliegensvlug dat rijbewijs halen. Heb je al een motorrijbewijs dan is het slim voordat je op pad gaat de geldigheid te checken. Je wil niet worden aangehouden met een ongeldig motorrijbewijs. Dat levert geheid problemen op en niet doen dus. Altijd dubbel check of je rijbewijs niet is verlopen. Dat geld van een mogelijke boete kan je veel beter ergens anders aan uitgeven.

Motor van de zaak, is dat mogelijk?

Zoals je een auto van de zaak kunt krijgen is het ook mogelijk om een motor van de zaak te kunnen krijgen. Op deze manier zijn de kosten van de motor aftrekbaar tijdens je belastingaangifte. Die kosten die je maakt zijn bijvoorbeeld brandstofkosten, belastingen en verzekeringspremies. Let hierbij wel op dat je kunt aantonen dat je de motor zakelijk gebruikt. Om dit goed te kunnen aangeven is het maken van een rittenregistratie belangrijk. Noteer netjes alle ritjes, zo blijft alles makkelijk te overzien en overzichtelijk. Ook onderhoudskosten van de motor, bijvoorbeeld wanneer motorfiets onderdelen vervangen moeten worden, kunnen van de winst afgetrokken worden.

Motor privé bijtellen?

Zodra je een motor van de zaak wilt hebben dan ga je de motor zeer waarschijnlijk ook privé gebruiken. Die ritjes in de lente en zomer kunnen niet missen. Zodra je privé gaat rijden krijg je te maken met privé bijtellingen. De bijtelling is gebaseerd op de privé kilometers die je rijdt ten opzichte van het totale aantal kilometers dat je rijdt. Daar komen ook de kosten van de motor bij kijken die je maakt. Even aardig om mee rekening te houden als je privé gaat rijden.

Wees in bezit van veilige motorkleding

Zeer belangrijk als je ritjes naar kantoor wilt maken is dat je in het bezit bent van veilige motorkleding. Je bent als motorrijder zeer kwetsbaar in het verkeer en ongeluk zit in een klein hoekje. Met veilige motorkleding bescherm je jezelf extra. Stel, er gebeurt een ongeluk dan beperk je de schade met motorkleding. Zodra je besluit om dat niet te doen is de kans op letselschade een stuk groter. Online en in de motorwinkels vind je genoeg kleding die bescherming bieden tijdens jouw motorritjes naar kantoor. Als het koud is op de weg kies dan voor handvatverwarming om meer controle te behouden op het stuur. Daarnaast is het een stuk prettiger rijden.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.