Blog over Stages

Wil je nu eindelijk eens een einde aan plastic afval en andere rommel op kantoor? Dan is het belangrijk om je daar een meer voor in te gaan zetten. Door enkele simpele tips en trucs te volgen is al goed te zorgen dat er veel minder afval op kantoor hoeft te zijn. Veel dingen heb je waarschijnlijk al doorgevoerd. Er is echter altijd nog wel meer mogelijk. Neem dit daarom allemaal eens rustig door, zodat je veel kunt bereiken. Daar gaat het uiteindelijk om.

Begin bij het papier

Het is slim om bij het papier te beginnen. Op de meeste kantoren zorgt dit namelijk voor de grootste afvalberg. Een simpele manier om minder papier op kantoor te hebben is door meer digitaal en in de cloud te gaan werken. Een andere stap die je moet zetten is het zorgen dat onnodige post niet meer wordt bezorgd. Abonnementen waar jullie niets mee doen bijvoorbeeld. Dat kan allemaal wel wat minder. Denk ook aan de bekende stickers op de brievenbus die je kunt gebruiken. Dit levert ook veel op.

Geen bekertjes meer

Ook het gebruik van bekertjes moet worden teruggedrongen. Dat geldt ook voor eventueel ander servies en bestek. Door van plastic en karton af te stappen en iedereen eigen mokken mee te laten nemen kom je al een heel eind. Dat geldt ook voor het gebruik  van echte borden en echt bestek. Afwassen is nog altijd een stuk beter dan weggooien, dus hier is wel heel veel afval mee te besparen op kantoor. Het is bovendien een manier om medewerkers zich meer thuis te laten voelen.

Vormen van hergebruik stimuleren

Heel veel materialen zijn op allerlei manieren opnieuw te gebruiken. Soms zelfs niet eens in de originele functie. Denk bijvoorbeeld aan potjes die als pennenbakjes gaan dienen en oude bureaus die als werktafel verder kunnen. Al dit soort zaken kan je benutten. Bovendien kan je ook oude materialen verkopen aan een opkoper of op marktplaats. Of geef ze aan een tweedehandswinkel. Het is de manier waarop je zelf niet met veel te veel rommel achterblijft wanneer je dat liever niet hebt. Lees meer hierover op deze website.

Kies altijd de duurzame optie

Wanneer je minder afval op kantoor wilt, dan kies je dus ook altijd de opties die zo min mogelijk afval produceren. Materialen met weinig verpakking bijvoorbeeld. Ook kies je materialen, gereedschappen en andere hulpmiddelen die een lang leven hebben. Hoe beter je hier op let, hoe kleiner de berg afval op kantoor wordt. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je weinig produceert. Daardoor ben je ook minder bezig met hoe je dit allemaal dan weer moet zien te verwerken. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor jou.

Draag bij aan een circulaire economie

Met bovenstaande tips draag je een steentje bij aan een beter milieu. Het voorkomen van afval gecombineerd met een efficiënte afvalscheiding bij de bron voorkomt dat er herbruikbare grondstoffen verloren gaat. Met als gevolg dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Dit is het begin van een waardevolle bijdrage aan een circulaire economie.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.