Blog over Stages

Als gevelspecialist ben jij bezig met de gevels van een huis of pand, om ervoor te zorgen dat deze kwalitatief in orde zijn. Dit wordt vaak gedaan door de gevels te renoveren, onderhouden of te isoleren. De gevel van een gebouw heeft belangrijke invloed op de stijl van het pand, en is hiermee het visitekaartje voor een huis of bedrijf. Daarnaast beschermt het een gebouw tegen vocht, tocht en wind. Het is dus belangrijk dat de gevel op de juiste manier onderhouden wordt. In dit artikel geven wij je een beter beeld over de werkzaamheden die komen kijken bij een gevelspecialist en wat jij als stagiair kunt verwachten.

Waar werkt een gevelspecialist?

Een gevelspecialist wordt vaak ingehuurd bij renovatie projecten alsook nieuwbouwprojecten.

Vaak wordt een gevelbedrijf vanuit een aannemer gevraagd om werkzaamheden aan gebouwen uit te voeren. Ook kan het bedrijf zelf werkzaamheden aanbieden als zzp ér of gespecialiseerd gevelbedrijf. Als stagiair gevelspecialist zul je dus altijd op locatie werken, van oude huizen tot nieuwe bouwterreinen.

Wat doet een gevelspecialist

De taken van een gevelspecialist kunnen nogal divers zijn, bij elk pand kan de opdracht anders zijn. Bij het bespreken van een kleur gaat de gevelspecialist in gesprek met de aannemer of klant om de mogelijke werkzaamheden te bespreken. Er wordt een plan opgesteld, zodat duidelijk wordt wat er moet gebeuren. Het is namelijk belangrijk dat de planning klopt omdat een gevelspecialist op locatie werkt. Staat alles gereed? Dan ga je met een team gevelwerkers aan de slag om de gevel aan te pakken. Er is zijn voldoende taken die je als stagiair gaat ontdekken.

De werkzaamheden

- Isoleren 

Gevelisolatie is een onderdeel dat kan worden uitgevoerd bij gevelwerken. Bij het isoleren wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuren opgevuld worden met isolatiemateriaal. Het zorgt dat de warmte binnenshuis beter wordt opgeslagen, waardoor de stookkosten zullen afnemen. Door de grote vraag naar verduurzaming, is er ook een grote vraag naar het isoleren van gevels. Dit bied jou als gevelspecialist voldoende mogelijkheden om in heel Nederland te werken. Ga jij gevelisolatie in Weert, Arnhem of juist Groningen plaatsen? De keuze is aan jou!

- Bekleden 

Bij het bekleden van de gevel zorg je ervoor dat de gevel een mooie uitstraling krijgt. Hierbij worden de buitenmuren aangepakt. Je zal samen met de aannemer of eigenaar kijken naar de geschikte bekleding en wij zorgen ervoor dat de werkzaam verricht wordt. Allereerst zal je de gevel stucen. Daarna kunnen de buitenmuren worden afgewerkt met onder andere steepstrips en houten gevelbekleding.  Niet enkel zorgt het bekleden voor een mooi uiterlijk, maar biedt het de gevel extra bescherming.

- Specialisaties

Het is mogelijk om bij een baan als gevelspecialist te kiezen voor een specialisatie. Zo kun jij je specialiseren in bijvoorbeeld het isoleren van buitenmuren, gevelstucwerk of gevelbekleding. Hoewel velen vaak kiezen om allround gevelspecialist te worden, is het toch belangrijk om te kijken welke werkzaamheden jij het leukste vindt om te doen. Door met passie en vakmanschap jouw werk uit te voeren, zul je uiteindelijk veel meer opdrachten krijgen. En dat is natuurlijk wat je graag wil!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.