Blog over Stages

Geld maken is leuk, maar wat leuker is uitvinden of het geld wat je maakt op de meest efficiënte manier wordt gedaan mogelijk. Dit is wat een accountant doet, ervoor zorgen dat er harmonie en orde zijn in de financiële zaken van een cliënt. Hierom kan accountant zijn ook stressvol zijn, mensen nemen vaak hun geld ook wel heel serieus. Een cursus accountancy doet alleen een persoon die stressbestendig is en zeker van zijn/haar zaak. De werkzaamheden van een accountant betreffen het opstellen van overzichten en analyseren van jaarlijkse inkomsten en natrekken of dit allemaal zuiver verloopt. Of bijvoorbeeld het bedrijf niet heftig in de rood aan het gaan is. Wat ook belangrijk is het bijhouden en opstellen van financiële rapporten. Deze rapporten fungeren voor het financieel gestel van het bedrijf. Dus het is van uiterst belang dat jij een persoon bent die met dit soort stress kan omgaan, maar ook met oplossingen komt. 

accountancy

Salaris indicatie en carrièremogelijkheden

Er valt ook wel wat geld te maken in deze branche het gemiddelde salaris voor een accountant in Nederland is volgens uitzendbureaus zo’n 43.000 - 50.000 euro jaarlijks, wat een goed salaris is, wat ook goed is om te weten is dat je salaris met ervaring ook omhoog kan gaan. Indien je een opleiding hebt afgerond en enkele jaren in de branche hebt gewerkt, zou je je kunnen aanmelden bij de “Grote 4” van financiële services namelijk: Ernst & Young, Deloitte, KPMG en Pwc. Indien je in service kan komen bij een van deze bedrijven ben je  zelf geregeld qua financiën, natuurlijk zou hierbij wel een grotere werkdruk bij komen, omdat het dan om grotere bedrijven gaat en daarbij grotere geldbedragen. Een accountant opleiding doe je dus met deze dingen in gedachte. Het is niet iets wat je moet laten afschrikken maar het is juist om je klaar te maken voor de wereld van boekhouding.

De sterkste speler binnen het bedrijf

Na je accountant opleiding, ben je gemachtigd om een bedrijf te beïnvloeden d.m.v. de rapportages die jij opgesteld en presenteert. Dit is op zichzelf een stukje prestige maar ook een eer die je mag dragen. Vanwege deze hoge verantwoordelijkheid worden accountants meestal gezien als hele serieuze mensen, die niet vatbaar voor humor zijn. Het tegendeel is de realiteit, natuurlijk zijn er hele serieuze accountants, maar velen zullen je vertellen dat communicatie binnen hun branche even belangrijk is als de documenten die ze opstellen en/of analyseren. Het gaat erom dat je je cliënten moet kunnen overtuigen en kunnen presenteren van informatie. Dit is ook van toepassing bij de cursus accountancy.

De opleidingen van accountancy 

Er zijn vele manieren om een boekhouder te worden, de cursus accountancy kan hedendaags ook online gedaan worden. Dit betekent dat je de cursus volledig online volgt en je uiteindelijk een certificaat krijgt die aangeeft dat je de bevoegdheid en kundigheid hebt om binnen accounting te werken. Een accountant opleiding kan ook via een MBO vier opleiding, een HBO opleiding of een universitaire opleiding in Fiscale Economie en Accountancy. De weg om accountant te worden ligt open voor meerdere startpunten. Wat natuurlijk wel van toepassing komt zijn de eigenaardigheden van elke studie, het kan zijn dat jij je wil specialiseren in bepaalde vormen van boekhouderij. Hiervoor moet je goed raadplegen welke studie overeenkomt met jouw carriere keuze.  

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.