Blog over Stages

Een baan als verpleegkundige kan ontzettend leuk zijn. Je kan er immers een hele hoop mensen mee helpen en het is ook een goed carrièreperspectief zonder een al te hoge instap. Als jij nadenkt over een opleiding verpleegkunde dan zijn er wel een paar dingen die je in gedachte moet houden. We hebben hier in ieder geval even de belangrijkste dingen even voor je op een rijtje gezet, zo kan jij ook straks de opleiding binnenstromen die jou het beste ligt.

geneeskunde

Wat voor opleidingen zijn er dan allemaal?

Een verpleegkundige opleiding kan met verschillende middelbare school opleidingen binnengestroomd worden. Voor zowel HBO en MBO studenten zijn er een hoop verschillende trajecten waar je je voor kan inschrijven. Je hebt dan ook een hoop keuzes uit wat voor soort type zorg je gaat leveren. Je kan hier van te voren natuurlijk al een goed idee krijgen van welke kant je precies op wil gaan. Als je liever met ouderen werkt dan kan je instromen bij de opleiding voor ouderen zorg. Als je liever in de wereld van lifecoachen gaat ontwikkelen zijn daar ook opties voor. Er zijn ook opleidingen voor basis, praktijk, en kader.

Spesialiseer je

Een van de trajecten die je kan bewandelen is een opleiding in helpende zorg en welzijn. Dit is een ontzettend tof traject waarmee je regelmatig met andere mensen in contact komt die het wat moeilijker hebben in het leven. Als je dus graag mensen helpt, maar liever niet in een verzorgingstehuis of ziekenhuis gaat werken is dit ook een goede optie. Als je graag met kinderen werkt is het natuurlijk handig om opgeleid te worden zodat je op de pedagogische afdeling kan gaan werken. 

Kom met een goede instelling binnen

Voor de meeste opleidingen in de verpleegkunde moet je wel het een en ander gaan leren stampen. Het gaat hier immers wel om beroepen waar de gevolgen desastreus kunnen zijn op het moment dat het fout gaat. Daarom zal de opleiding een aantal dingen vaak laten terugkomen. Wees dus niet verbaasd als je bepaalde dingen vaak herhaald hoort worden, dat hoort er immers nou eenmaal bij.

Zorg voor een goed beeld van de studie

De meeste studies bieden meeloopdagen aan waardoor je een kijkje kan nemen naar hoe het er op de opleiding in het dagelijks leven aan toe gaat. Hier kan je een hele hoop van leren en we raden het mensen ook aan om te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hele hoop informatie gewoon online te vinden. Zorg in ieder geval wel dat je je alleen aanmeldt voor een studie waar je ook daadwerkelijk voor in aanmerking komt. Iedere studie geeft altijd duidelijk weer welke eisen er aan de studenten worden gesteld.

Zorg ervoor dat je dichtbij de studie kan wonen

Soms is het een mogelijkheid om thuis te blijven wonen, maar zeker met een opleiding verpleegkunde is het belangrijk dat je wakker en attent in de lessen zit. Vaak gaat het namelijk ook over praktijk die je moet oefenen. Als je dan een lange rijstijd hebt is dat vermoeiend en dat wil je zoveel mogelijk mijden zodat je op je beste kan presteren tijdens de opleiding.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.