Blog over Stages

Het kan moeilijk zijn om te weten wat je moet gaan studeren. Het is niet vreemd dat je daar over twijfelt. Het gaat immers over je toekomst. Als je zelf nog in de twijfel zit dan zijn er in ieder geval wel een paar dingen die je in gedachte kan houden om ervoor te zorgen dat jij terecht bij de opleiding die het beste voor jou werkt. 

opleiding

Zorg dat het aansluit op wat je later wil gaan doen

Dit klinkt als een inkoppertje, maar daarom is het nog niet minder waar. Stel dat later in het bestuur wil gaan werken, dan is een opleiding beleid een goede keuze. Dit heeft deels natuurlijk ook te maken met waar je allemaal aanleg voor hebt. Dit is natuurlijk niet alles bepalend, maar alles gaat natuurlijk wel een stuk vlotter als de materie je ook daadwerkelijk interesseert.

Zorg dat het een opleiding is die je af kan maken

Veel mensen stoppen vroegtijdig met hun opleiding omdat ze erachter komen dat het toch eigenlijk niet zo goed bij ze past. Op zich is er niets mis met stoppen, maar het is wel belangrijk dat je dit pas doet als je echt zeker weet dat je het niet af wil gaan maken. Iedere opleiding heeft natuurlijk dingen die leuk zijn, en dingen die minder leuk zijn. Door de zure appel heen bijten is altijd deel van het process, maar dit wordt wel een stuk makkelijker als je voldoening haalt uit de overige bezigheden. 

Zorg dat je er plezier in hebt

Een van de makkelijkste manieren om een opleiding af te maken is door blij te zijn met de beloning die er tegenover staat. Of dit nou de mogelijkheden zijn voor een carrière die de opleiding je biedt, of de vaardigheden die je er hebt opgedaan, je traint in principe voor iets wat je in het beste geval levenslang wil gaan doen. Zelfs als je het werk zelf niets vind, kan de beloning die er tegenover staat het allemaal nog steeds waar maken. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.