Blog over Stages

Ga jij binnenkort starten met een nieuwe stage? Of mag je na maanden thuiswerken weer wat vaker op kantoor verschijnen? Elk bedrijf heeft een eigen cultuur en bijbehorende dresscode, maar deze worden niet altijd expliciet benoemd. Onzeker over wat je moet dragen? Als je bij een nieuw bedrijf gaat werken kun je vaak op de website al een sfeerimpressie vinden. Vaak staan er ook foto’s van je nieuwe collega’s op, check deze voor inspiratie! Nog steeds niet zeker? Lees verder voor een paar concrete tips om een goede indruk te maken op kantoor.

 

Persoonlijke verzorging

Voordat we je specifieke kledingtips geven beginnen we met misschien wel het belangrijkste: persoonlijke hygiëne. Voor de een is dit vanzelfsprekend maar geloof ons, deze tip geven we niet voor niets. Zorg ervoor dat je goed verzorgd voor de dag komt; gebruik een goede deodorant, zorg voor een net kapsel en draag schone kleding. Voorkom vieze geurtjes en een onverzorgd uiterlijk, want dat is écht een professionele afknapper. 

 

Van business casual tot casual Friday

Nog niet zeker van de dresscode op jouw kantoor? Dan kun je beter de eerste dag iets te net gekleed komen dan dat je underdressed bent. Zorg voor een goede pantalon met bijpassend colbert, een net (en gestreken!) overhemd, stropdas, en nette schoenen (sokken al dan niet zichtbaar). De stropdas en het jasje kun je altijd achterwege laten als je gedurende de dag merkt dat je collega’s iets meer casual gekleed zijn. Heerst er een meer informele cultuur dan kun je ook gaan voor een mooie, donkere spijkerbroek met overhemd en nette sneakers. Hete zomerdagen? Ook hier geldt dat je het beste even bij je collega’s kan afkijken naar wat zij dragen. Vaak is een korte broek not done, kies liever voor een luchtigere pantalon of chino en een poloshirt. In de winter kun je juist vaak prima een nette (col)trui of colbert dragen over je overhemd. 

 

De accessoires – schoenen, horloge en tas

Als je kleding op orde is kan het leuk zijn om jezelf te onderscheiden met accessoires. Denk hierbij aan (leren) schoenen met bijzondere print, kleurrijke sokken of een overhemd met aparte print. Let erop dat je outfit niet te druk wordt, focus op één kledingstuk om mee te experimenteren en houd de rest neutraal. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een mooi horloge te dragen, dat is ook nog eens handig om op tijd bij je overleggen te komen zonder dat je de hele tijd op je telefoon hoeft te kijken. Draag je een smartwatch? Zorg er dan voor dat je (privé) notificaties op stil staan tijdens je werkdag. En vergeet tot slot niet om een goede tas mee te nemen. Is het nodig om bijvoorbeeld een laptop of belangrijke papieren mee te dragen? Zorg dan voor een mooie en nette tas, bijvoorbeeld een aktetas of minimalistische backpack. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.