Blog over Stages

Als je op zoek bent naar een bijbaan, zijn er talloze opties. Heb je wel eens gedacht aan bijles geven? Het geven van bijles is hartstikke leuk en afwisselend werk. Het is relevant voor je studie, uitdagend en afwisselend. Wij geven 3 redenen waarom bijles de perfecte bijbaan is voor naast je studie.

Je kunt je studie in de praktijk brengen

Studeren is superleuk, maar soms wel een beetje abstract. Wat kun je nou precies in de praktijk met alle kennis die je opdoet? Nou, bijles aan scholieren in Den Haag geven. Er zijn weinig bijbanen waarbij je je studie kunt inzetten. De meeste studenten kiezen voor een bijbaan in de horeca of bij een callcenter. Dat zijn interessante bijbanen waar je veel leert. Maar als je iets wilt doen wat met je studie te maken heeft, zijn deze banen misschien niet geschikt voor jou.

Als je bijles geeft, kun je je studie in de praktijk brengen. Dat is handig als je docent wilt worden, maar ook als je heel andere ambities hebt is het erg leuk om je kennis over te dragen. Je leert zelf ook als je bijlesdocent wordt. Goede organisaties zorgen voor een training, zodat je bijvoorbeeld didactische vaardigheden aanleert.

Je bent bezig met wat je leuk vindt

Waarschijnlijk heb je je studie gekozen omdat je er goed in bent én omdat je het leuk vindt om bezig te zijn met de materie. Studeer je Engels en weet je alles over werkwoordstijden en spelling? Of doe je een economische studie en kun je leerlingen helpen met economie, M&O of bedrijfseconomie? Bijna iedere studie is te koppelen aan een vak op de middelbare school.

Doordat jij alles over jouw vakgebied weet, kun je leerlingen goed helpen. Het kan zelfs zo zijn dat je hen ook enthousiast maakt. Dan wordt het van een probleemvak misschien wel een van de lievelingsvakken van de leerlingen waar je bijles aan geeft!

Je hebt een afwisselende bijbaan

Als je bijles geeft, doe je elke keer weer iets anders. Je werkt als bijlesdocent de lesstof door – geen enkele les is hetzelfde. Soms heb je extra veel afwisseling. Vaak is de basis 1-op-1-begeleiding van scholieren. Het kan zijn dat je daarnaast als vakcoach via een app uitleg geeft over de lesstof. Leerlingen die vastlopen tijdens het maken van huiswerk stellen dan vragen. Jij wordt gekoppeld aan de leerlingen die moeite hebben met het vak dat bij jouw studie past. Als je bedrijfskunde studeert, kun je digitaal bijles economie geven. Vervolgens kun jij via de app uitleg geven en de leerling verder op weg helpen.

Een laatste voordeel van bijles geven is dat je super flexibel bent. Je stemt met leerlingen en hun ouders af waar en wanneer je bijles geeft. Dit kan ook via videobellen zijn – dan kun je gewoon vanuit je kamer of huis werken.

 

Bijles geven als leuke bijbaan

Ben je goed in je studie en vind je het leuk om leerlingen op de middelbare school te helpen? Dan is bijles geven misschien een goede optie voor je. De drie grootste voordelen van bijles als bijbaan:

  • Je kunt kennis die je leert tijdens je studie in de praktijk brengen
  • Je kunt je enthousiasme over je vakgebied overdragen
  • Je kunt je bijbaan volledig aanpassen aan jouw schema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.