Blog over Stages

Ben je op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs? Het hebben van een laptop is een must voor de meeste mensen tegenwoordig. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat betekent refurbished?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen via bijvoorbeeld Marktplaats.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Waarom refurbished laptops?

Een refurbished laptop heeft zo zijn voordelen ten opzichte van nieuwe laptops of tweedehands laptops.

Vergeleken met nieuwkoop laptops zijn refurbished laptops en computers veel goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een reparatieteam!

Ook vergeleken met tweedehands laptops zijn de voordelen van een refurbished laptop doorslaggevend. Een refurbished laptop wordt namelijk gecontroleerd op schade, gerepareerd en dan getest, voor hij de winkel uit gaat. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Het fijne aan deze controles is dat ondanks dat de laptop al gebruikt is door de vorige eigenaar, u alsnog niet bang hoeft te zijn dat er is mankeert aan de laptop. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval!Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten.

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor uw omgeving!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.