Blog over Stages

Wij studeren en werken nu al een tijdje thuis. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Er zijn namelijk wat zaken waar je rekening mee moet houden als je thuis aan het studeren of werken bent. Zoals het hebben van een ruime werkplek, genoeg pauzes nemen, regelmatig bewegen én natuurlijk hygiëne. Een schone werkplek is immers belangrijk om je productiviteit te verhogen. Je raakt minder snel afgeleid door dat ene laagje stof op je bureau en je kunt je beter focussen op je werk of studie. In deze blog geven wij jou vijf waardevolle tips om je werkplek schoon te houden. 

 

1. Zorg dat je ruimte goed geventileerd is

Als je telkens in dezelfde omgeving werkt, kan dat uiteindelijk behoorlijk muf worden, vooral als het te warm wordt. Dit kan er voor zorgen dat je je concentratie kan verliezen en op den duur fouten kan maken in je werk. Zorg er altijd voor dat er een raam open staat, zelfs een kier is al goed. Daarnaast werkt een ventilator ook goed, omdat dit zorgt voor een efficiënte luchtcirculatie. Frisse lucht houdt je scherp en geconcentreerd. 

 

2. Probeer niet achter je bureau te eten, ook al is dat soms heel verleidelijk

Velen van ons moeten aan een bureau werken. Sommigen van ons hebben het geluk een eigen kantoor te hebben. En weer anderen mogen thuiswerken in een omgeving die vrij is van afleiding. In beide scenario's is het erg verleidelijk om te eten achter een bureau en dat is niet gezond. Vocht dat zich verzamelt door vloeistoffen die onaangeroerd op je bureau blijven liggen, zorgen ervoor dat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen. Kruimels kunnen ook fungeren als broedplaats voor veel andere microben die je ziek maken. Als je de hele tijd aan een bureau eet, kun je vatbaarder zijn voor verschillende ziektes. Zorg dus altijd dat je aan de eettafel gaat zitten als je je bammetje naar binnen werkt.  

 

3. Begin iedere dag met een schoon en opgeruimd bureau

Het is best moeilijk om een hygiënische plek te hebben waar je elke dag aan werkt of studeert. Maar het kan wel als je goed je best doet. Voordat je gaat beginnen aan je dag, raden wij aan dat alles zo georganiseerd en schoon mogelijk is. Je zal merken dat je minder snel bent afgeleid aan de spullen om je heen. Ook heb je niet meer de neiging om even snel datgene op te ruimen wat al dagen op je bureau ligt. Met een schoon en opgeruimd bureau ben je productiever. 

 

4. Was altijd goed je handen, ook thuis

Je handen wassen is een van de belangrijkste dingen die je elke dag zou moeten doen. Je wast je handen na gebruik van de badkamer, voor het eten, voor het hanteren van voedsel, en soms voor je iets kleins doet zoals het aanraken van een deurklink. Op deze manier kan je de verspreiding van bacteriën voorkomen, ook aan je bureau! 

 

5. Gebruik handschoenen als je voor een echte schoonmaakronde gaat

Of je nu je studeerplek, badkamer of keuken met je handschoenen schoonmaakt, het is erg van belang dat je een paar latex handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen schadelijke infecties. Het is ook heel belangrijk je handen te wassen voor en na het gebruik van de handschoenen, zodat de ziektekiemen niet aan iemand anders worden doorgegeven.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.