Blog over Stages

We zijn het er allemaal over eens dat studeren moeilijk is. Er is veel druk om het goed te doen op school en toch nog een sociaal leven te hebben. Het zoeken van hulp als student kan de kwaliteit van je leven tijdens je studie en daarna aanzienlijk verbeteren. We zijn allemaal wel eens overweldigd geweest in ons leven. Als je niet zeker weet hoe je met deze emoties moet omgaan, is hier een vriendelijke herinnering: het is geen schande om hulp te zoeken. Ontdek hier de unieke voordelen van het krijgen van hulp.

 

Controle over emoties

Door middel van therapie kunnen studenten zich bezighouden met hun emoties, cognitie en interpersoonlijke relaties op een manier die hen helpt hun emoties te beheersen en dingen vanuit een nieuw perspectief te zien. Met andere woorden, de student hoeft geen trauma of ingrijpende levensgebeurtenis te hebben meegemaakt om baat te hebben bij therapie. Praten met een professional helpt hen te begrijpen hoe ze overkomen op anderen, geeft inzicht in hoe hun emoties hun dagelijks leven beïnvloeden, en stelt hen in staat feedback te krijgen op wat ze ook meemaken. Of een student nu een keuze moet maken voor een bepaalde studierichting of te maken heeft met een moeilijke gezinssituatie, een gesprek met een psycholoog kan hem helpen deze mentale hindernissen te overwinnen. Voor sommige studenten is het overwegen van een psycholoog heel confronterend. Daarom bestaat de optie om met een psycholoog op afstand te spreken. Online therapie biedt begeleiding aan studenten in een privé-omgeving op een moment dat het hen uitkomt. Met een expat psycholoog wordt elke student geholpen vanop afstand. 

psycholoog op afstand

Leer de vaardigheden om moeilijke dagen door te komen

Therapie is meer dan alleen praten; het gaat er ook om uit te zoeken hoe je je over de moeilijkheden van het dagelijks leven heen kan zetten. Hier zijn een aantal voorbeelden van vaardigheden waar je met een therapeut aan zou kunnen werken: 

  • Het onderzoeken van negatieve denkpatronen en het vervangen van gezonde methoden. 
  • Het vinden van ontspannende strategieën die voor je werken. 
  • Het helpen bij het vinden van een stageplek of bij het confronteren van je zorgen. 

Ze leveren methoden om dagelijkse zorgen te verminderen en meer controle te krijgen. Je zal merken dat de oefeningen die je tijdens de behandeling doet, snel een tweede natuur worden in je dagelijks leven. Je zal echte verschillen merken in je algemene houding en energieniveau.

expat psycholoog

Therapeuten laten je uitpraten

Therapie ziet er soms uit zoals in de film, met iemand die op de bank ligt en uitlegt wat er tijdens zijn dag is gebeurd. Meestal is therapie echter gewoon een dialoog tussen twee mensen om complexe ideeën of gebeurtenissen te helpen doorgronden. Therapeuten beseffen dat het dagelijks leven voor iedereen moeilijk kan zijn, wie ze ook zijn. Ze zijn er om naar je te luisteren en je te helpen inzicht te krijgen in wat er in je hersenen omgaat, zonder ongewenst advies te geven. Een therapeut kan gewoon een onbevooroordeeld persoon zijn met wie je eens per week praat en die je helpt jezelf beter te begrijpen, zodat je een meer introspectief leven kan leiden.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.