Blog over Stages

Een eigen bedrijf op starten kan heel spannend zijn, doordat je soms niet weet waar je aan begint. Het is een rollercoaster aan emoties. Ook kan het soms heel goed gaan, maar ook heel slecht. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn, dat is immers het halve werk. In deze blog is te lezen hoe je een bedrijf kunt starten en wat niet mag ontbreken. 

Het begin 

Voordat je gaat beginnen met je bedrijf is het verstandig om een marktonderzoek te doen. Als het namelijk al een hele verzadigde markt is wordt het lastig om tussen de grote partijen te komen. Als je het onderzoek hebt gedaan krijg je al sneller de indruk of het haalbaar is het bedrijf of niet. Ook kun je dan de strategie gaan bedenken hoe je op de markt wil komen. Zo kun je jouw positionering al bedenken en een plan schrijven in hoe je dat wil gaan doen. Verder is het schrijven van een financieel plan voor een mogelijke lening verstandig. Tevens niet alleen voor een lening, maar ook voor jezelf. Je krijgt dan zelf inzicht in hoeveel budget je hebt en welke investeringen gedaan moeten worden. Tevens als je echt goed je bedrijf wilt beginnen dan kun je een ondernemingsplan schrijven. Die geeft inzicht en haalbaarheid van jouw idee en bedrijfsperspectief op de langere termijn.  

Wat heb je nodig om eigen bedrijf te starten? 

Als allereerste heb je geld nodig om je bedrijf te kunnen starten en een idee. Wat er vaak gebeurd is dat mensen eerst heel klein beginnen als hobby en dat het later uitgroeit tot een bedrijf. Dit zou jij zelf kunnen ook kunnen doen. Door eerst klein te beginnen en te kijken of het bedrijf echt goed werkt of niet. Natuurlijk kun je ook direct je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dit hoef je dan niet op een later moment te doen. Een inschrijving kost eenmalig €51,30. Het is wel verstandig om van te voren te bedenken welke rechtsvorm aan je bedrijf wilt koppelen. Tegenwoordig hoef je niet in bezit te zijn van een diploma om een bedrijf te kunnen starten. 

Wat heb je nodig als je pakketjes gaat verzenden?

Als je pakketjes gaat verzenden, omdat je een webshop hebt die sieraden verkoopt dan heb je enkele attributen nodig voor het verzenden van een pakket. Als je een pakket wilt verzenden heb je of goedkope dozen of een plastic zak nodig. Als het pakket via het postkantoor wordt verzonden dan heb je verzendlabels nodig. Die kun je zelf printen door middel van verschillende softwares. Verder zijn er verschillende vervoerders. Per vervoerder zijn er andere tarieven, daarom is het goed om te vergelijken wat goedkoper voor jou is. Het inpakken van een pakket is ook belangrijk, omdat hoe jij inpakt impact maakt bij de klant. Als jij het inpakt als een cadeau dan zal diegene het ook echt waarderen of als je er een kaartje bij doet. De klant merkt wel dat je meer aandacht aan hebt besteed, waardoor die het echt gaat waarderen. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.