Blog over Stages

Ga jij binnenkort op stage? Een leuk vooruitzicht! Een stage is een ideale manier om een beeld te krijgen van een bepaald beroep. Je leert veel, je krijgt informatie over het bedrijf en je ontmoet nieuwe mensen. Natuurlijk is een stage in het begin ook spannend. Daarom geven we je enkele tips om je stage zo aangenaam mogelijk te maken!

Een goede voorbereiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op je stage. Zoek dus informatie op over het bedrijf waar je de stage gaat doen. Dit is zowel fijn voor jou, als voor het bedrijf. Lees bijvoorbeeld de website van het bedrijf goed door om zoveel mogelijk over het bedrijf te weten te komen. Op die manier weet je goed waar je naartoe gaat, wat de werkzaamheden zijn en kun je alvast een beetje een beeld krijgen met het werk dat je te wachten staat. Lees bijvoorbeeld ook over projecten waar het bedrijf mee bezig is, of wie de klanten zijn. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker om een praatje te maken met een nieuwe collega. Je hebt dan al gauw een gespreksonderwerp. Handig!

Stel jezelf voor

Dit lijkt misschien een logische, maar het is erg belangrijk om jezelf aan iedereen voor te stellen. Veel mensen zijn vaak de hele dag druk bezig met hun eigen taken, en hebben daardoor wellicht niet meegekregen wanneer jij als stagiair gaat beginnen. Stel jezelf dus voor aan je nieuwe collega’s. Hierdoor kom je bovendien zelfverzekerd over, word je serieus genomen, en, ander pluspuntje: je leert hier zelf ook je nieuwe collega’s door kennen. Op die manier breid je ook nog eens je eigen netwerk uit.

Praten

Ook is het van belang dat je het aangeeft wanneer iets je niet helder is of wanneer je niet goed weet wat je moet doen, of simpelweg iets niet begrijpt. Het is heel normaal om dan een vraag te stellen of een gesprek aan te vragen. Niemand zal denken dat je niet goed hebt opgelet, maar het zal juist gewaardeerd worden dat je graag alles wil begrijpen. Op die manier kom je geïnteresseerd en leergierig over. Doen, dus!

Een fijne plek

Verder is het van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Wist je dat groen om je heen je goed kan doen? het is heel gezond om in een groene omgeving aan het werk te zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je van een groene kleur om je heen rustig wordt. Als de stageopdrachten dus stressvol zijn of je hebt een deadline die je moet halen, plaats dan dus verschillende planten op je bureau en je zult merken dat je gemoedstoestand erop vooruit gaat! Ben je slecht in het verzorgen van planten of ben je niet elke dag op stage om de planten te verzorgen? Kunstbloemen zijn tegenwoordig gelukkig niet meer van echt te onderscheiden. Het voordeel is dat deze kunstplanten geen onderhoud nodig hebben en je ze dus voor de sier ergens kunt neerzetten!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.