Blog over Stages

Is het je gelukt om je droomstage te vinden en kun je niet wachten om te beginnen? Fijn! Het is zo belangrijk om ergens stage te lopen waar jij helemaal op je plek bent en dat je een bedrijf hebt gevonden dat echt bij je past. Op die manier kun je echt proberen of een soortgelijke baan iets voor jou is, en kun je ontdekken of je zoiets in de toekomst ook zou willen doen. Natuurlijk is een stage aan het begin spannend. Je wil gelijk een goede indruk achterlaten. Het eerste wat je kunt doen om een goede indruk te maken, is door elke dag op tijd te komen. In dit artikel lees je waarom dat zo belangrijk is!

Op tijd

Helaas is het niet altijd zo dat je stagebedrijf in de buurt zit van je woonplaats. Voor sommige stages zul je dus een stuk moeten reizen. Het is belangrijk dat je je reis goed plant en dat je altijd rekening houdt met eventuele vertragingen. Het is namelijk heel belangrijk om op tijd te komen. Dat is niet alleen belangrijk op de eerste dag, maar geldt voor je hele stageperiode. Als je te laat komt kan je stagebedrijf het idee krijgen dat je het niet belangrijk vindt. Dat geeft geen goede indruk. Het komt namelijk over alsof je niet geïnteresseerd genoeg bent in de stage en in het bedrijf. Andere collega’s komen wel op tijd, en het staat dan gek wanneer jij te laat binnenkomt. Zeker wanneer je misschien bij het bedrijf wil blijven werken, is het belangrijk dat je aangeeft dat je de werkzaamheden serieus neemt. Kom dus op tijd, bereid je goed voor, lees je in het bedrijf in en je maakt gelijk een goede start!

Met de fiets

Is je stage op de fiets te bereiken? Zorg er dan voor dat je wel iets eerder weggaat dan de tijd die voor het fietsen staat. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je een lekke band krijgt of dat er ergens een brug open staat. Daardoor zul je langer onderweg zijn dan gepland. Wanneer je eerder van huis vertrekt, is dat niet erg, omdat je dan alsnog gewoon op tijd kunt komen.

OV of auto

Is je stage te ver om op de fiets te bereiken? Dan zijn het openbaar vervoer of een auto handige oplossingen. Ook hiervoor geldt: plan je reis goed. In het ov zijn er regelmatig vertragingen of omleidingen, dus ga op tijd van huis. Wanneer je een auto tot je beschikking hebt, ben je niet afhankelijk van trein- of bustijden. Dat is een groot voordeel en kan je ook meer vrijheid geven. Wanneer je nog geen rijbewijs hebt, kan het dus een goed plan zijn om hiermee te beginnen voor je stage. Met je theorie examen op zak, kun je daarna je praktijkexamen halen en is het daarna mogelijk voor jou om met de auto naar je stage te gaan.

Veel succes tijdens je stage!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.