Blog over Stages

Ga je studeren in Arnhem en ben je op zoek naar een leuke en gezellige kamer? In Arnhem zijn veel verschillende kamers te huur omdat het een echte studentenstad is. In dit artikel lees je meer over het huren van een kamer en waar je op moet letten als je een leuke kamer hebt gevonden. 

 

Kamers in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. In deze stad vind je veel restaurants, cafés en studenten. In Arnhem zit de HAN Hogeschool, hier studeren veel mensen die ook in de stad wonen. Als je net in Arnhem komt studeren of je woont er al een tijdje kan het zijn dat je op zoek bent naar een leuke kamer, dat komt vast goed want er zijn genoeg mogelijkheden in de stad. 

 

Waar let je op bij het huren van een kamer? 

Voordat je een kamer echt gaat huren ga je waarschijnlijk op bezichtiging om te kijken hoe de kamer er in het echt uitziet, of het aan je verwachtingen voldoet en of er geen grote gebreken zijn. Als je gaat kijken bij de kamer is het belangrijk om goed te kijken of alles erop en eraan zit, als dit zo is kun je de kamer gaan huren. 

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de locatie van de kamer en eventuele huisgenoten. Als je iedere dag naar de hogeschool moet fietsen wil je natuurlijk niet dat dit te ver weg is, kijk dus goed naar de afstanden en bereikbaarheid van belangrijke locaties. Ook is het fijn om te weten wie je huisgenoten zijn en of dit klikt. Als je nog een aantal jaar in dat huis wilt gaan wonen is het natuurlijk prettig als je goed kunt opschieten met je huisgenoten. Een goede eerste indruk is dus erg belangrijk. 

Waar je ook op moet letten is dat je geen extra kosten betaalt. Sommige verhuurders maken er slim gebruik van dat jij nog jong bent en niet helemaal weet hoe de kamerverhuur wereld in elkaar zit. Kijk dus goed in je contract of alles klopt en of er geen vreemde of onnodige extra kosten op staan. Als dit allemaal goed is ben jij helemaal klaar om die kamer te huren en de tijd van je leven te hebben! 

 

Wat kost een kamer huren ongeveer?

Als je op jezelf gaat wonen, bijvoorbeeld omdat je gaat studeren, en je wilt daarbij een kamer huren, dan krijg je te maken met maandelijkse kosten. Kosten die je van te voren graag wilt weten. Een kamer huren verschilt heel erg, dit is afhankelijk van de kamer en de plek waar je gaat huren. 

Gelukkig geldt er wel in Nederland een maximum voor de huurprijs van een woonruimte, dit hangt af van de woonoppervlakte en de voorzieningen van de kamer (woonruimte). Hiervoor hebben we een mooi puntensysteem. Om je een beetje een idee te geven van de gemiddelde kamerprijs per stand noemen we er hieronder een paar op: 

  • Arnhem € 457,-
  • Amsterdam € 484,-
  • Eindhoven € 436,-
  • Nijmegen € 401,-
  • Maastricht € 423,-
  • Zwolle € 400,-
  • Utrecht € 405,-

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.