Blog over Stages

Iedere student moet tijdens zijn opleiding een periode stage lopen. In deze periode leer je hoe het is om aan het werk te gaan in een echt bedrijf. Alleen voordat je aan de slag mag moet je eerst een passend bedrijf vinden. Als je een bedrijf hebt gevonden waar je graag bij aan de slag wilt gaan is het een kwestie van solliciteren. Veel jongeren vinden het moeilijk en spannend om bij bedrijven te solliciteren. Het is belangrijk dat je jezelf onderscheidt van de andere kandidaten. Dit kan je op verschillende manieren doen.

Wees jezelf

Het klinkt voor de hand liggend maar toch zijn er veel mensen die zich anders voordoen tijdens hun sollicitatie. Ze vertellen over kwaliteiten die ze eigenlijk niet hebben. Op ten duur snij je hiermee in je eigen vingers. Je moet toch echt gaan werken in het bedrijf. Veel bedrijven kijken tijdens de sollicitatie eerst naar je sociale vaardigheden. Ze willen weten of je goed in het team past. Het is dus belangrijk om enthousiast het gesprek in te gaan. Ook vinden bedrijven het leuk als je al veel weet over het bedrijf zelf. Een tip is om aan het einde van het gesprek een relevante vraag te stellen over het bedrijf. Ga je solliciteren bij een online marketing bureau? Vraag dan bijvoorbeeld welke nieuwe online marketing trends ze op dit moment interessant vinden. Hierdoor laat je blijken dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf en waar ze mee bezig zijn.

Persoonlijke website als CV

Wil je er echt tussenuit springen dan is het maken van jouw CV in de vorm van een website ideaal. Je zult hierdoor direct opvallen. Het kost even wat tijd maar hierdoor leer je gelijk een nieuwe skill erbij. Het maken van een website hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende tools die je hierbij kunnen helpen. Ook zou je voor een klein bedrag een template kunnen aanschaffen waardoor het nog makkelijker wordt. Er zijn een aantal bedrijven die website hosting aanbieden. Naast de website hosting moet je ook een domeinnaam registreren. Kiest hierbij voor de goedkoopste. Het domeinnaam zelf is niet zo belangrijk als je het alleen gebruikt voor jouw CV. Als je een persoonlijke website hebt gemaakt van jouw CV. Zien bedrijven echt dat je de motivatie hebt om aan de slag te gaan. Hiernaast val je gelijk op omdat jouw concurrentie dit niet zo snel zal gaan doen. 

Voorbereiden

Wees goed voorbereidt! Bedenk van te voren wat je wilt gaan zeggen. Ook moet je kijken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Vaak wordt hiernaar gevraagd. Het is handig om jouw kwaliteit te beschrijven in het STARR-model. Hierbij leg je aan de hand van een situatie uit waarom dit 1 van jouw kwaliteiten is. Als het bedrijf dan vraagt waarom jij vindt dat je bijvoorbeeld creatief bent. Dan kan jij aan de hand van een situatie uitleggen waaruit dit is gebleken. Als je alles goed hebt voorbereid zal je niet voor verrassingen komen te staan. Je kan op alle vragen antwoord geven.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.