Blog over Stages

Stage lopen bij een bedrijf zal je helpen om de stof die je geleerd hebt toe te passen in de praktijk. Voor elke opleiding is het verplicht om een bepaalde periode stage te lopen. Leren over een bepaald onderwerp is leuk maar je moet het wel kunnen toepassen in de praktijk. Er zijn heel veel verschillende bedrijven die een stageplek aanbieden. Hierdoor is het lastig om er 1 te kiezen die zowel leerzaam als plezierig is. Er zijn platformen zoals Linkedin waarbij jij jezelf kunt aanbieden als stagiair. Als je al een groot netwerk hebt opgebouwd wordt het hierdoor makkelijker om een leuke stageplek te vinden. Toch is het voor veel studenten erg lastig om aan een passende stage te komen. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar stageplek. 

Netwerk

Ten eerste is het handig om te kijken binnen je eigen netwerk. Zoals in de intro vermeldt zou je een oproep kunnen plaatsen op Linkedin. Je plaatst een oproep waarbij je vertelt naar wat voor stage je op zoek bent. In deze oproep vertel je gelijk over welke kwaliteiten jij bezit zodat het interessanter wordt voor bedrijven om op jou te reageren. Maar naast Linkedin zou je ook kunnen kijken naar vrienden of familie. Misschien werken zij of kennen zij iemand die in de branche werkzaam is waarin jij stage wilt lopen. Zo maak je het jezelf wat makkelijker om aan een stageplek te komen. Voor veel jongeren is de drempel ook lager om een berichtje te sturen naar iemand die zij kennen.

Vindt eenvoudig de beste bedrijven

Het liefst wilt iedereen natuurlijk stage lopen bij de beste bedrijven in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld elk jaar vele aanmeldingen voor een stageplek bij het blad Linda. Hierdoor is het dus wel moeilijker om echt aangenomen te worden. Er is veel concurrentie. Maar naast Linda zijn er meer goede bedrijven waar jij stage kan gaan lopen. Maar dan is de vraag: hoe vind je deze bedrijven? Je zou kunnen zoeken bij een webdesign bureau. Een voorbeeld hiervan is Trustlocal. Je gaat naar de website en vult de dienst in waar naar jij op zoek bent. Ook is het handig om een locatie in te vullen zodat het bedrijf in de buurt zit. Nadat je deze zoekopdrachten hebt ingevuld komen er allemaal bedrijven naar voren. Elk bedrijf heeft een bepaalde score. Hierdoor kan je ervoor kiezen om alleen bedrijven met 1 van de beste scores te banderen. 

Vacaturebanken

Als laatst zou je gebruik kunnen maken van een vacaturebank zoals stage.nl. Sommige zijn speciaal gericht op stages. Opdrachtgevers plaatsen vacatures, waar jij vervolgens op kan reageren. Ze vertellen welke werkzaamheden horen bij de vacature. Hierdoor weet jij of deze stage interessant is. Ook geven ze vaak aan naar wat voor soort stagair ze op zoek zijn en welke vaardigheden nodig zijn. Zo kun jij kijken of je geschikt bent. Het enige nadeel van vacaturebanken is dat er meerdere studenten zich aanmelden voor de vacature. Hierdoor is de kans kleiner dat je wordt aangenomen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.