Blog over Stages

Je komt net aan op je nieuwe stageplaats en oh nee, jij krijgt de leiding voor het organiseren van de jaarlijkse kerstviering! Hoewel dit eigenlijk een hele leuke taak is kan het veel stress met zich meebrengen. Je wil natuurlijk wel dat iedereen het naar zijn zin heeft en het event net zo’n knaller wordt als voorgaande jaren. Om te zorgen dat jij de kerstviering van jouw stageplaats in goede banen leidt geven wij jou een aantal gouden tips!

 

  • 1. Start direct!

De maanden vliegen vaak voorbij waardoor december zo op de stoep staat. Daarom is het belangrijk om snel te starten met het organiseren van de kerstviering. Peil bij medewerkers wat ze leuk vinden en kijk naar vieringen van afgelopen jaren. Inventariseer de leukste ideeën, surf desnoods online voor inspiratie! 

Houd september / oktober aan als datum waarop er een keuze gemaakt moet worden voor zowel de locatie alsook het grote programma. In deze periode zijn veel locaties namelijk nog beschikbaar en kun je de activiteit of workshop naar jouw keuze nog boeken. Wanneer je te lang wacht loop je namelijk het risico dat zaken niet meer beschikbaar zijn op de gewenste datum. 

 

  • 2. Ga voor een andere omgeving

Dag in dag uit zitten je medewerkers op kantoor, verander daarom van omgeving voor de kerstviering. Het geeft frisse energie om elkaar eens op een andere locatie te zien, dit maakt een kerstviering direct speciaal. Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van het budget maar je kunt ook gemakkelijk voor een andere omgeving kiezen zonder dat dit oploopt in de kosten. Denk eens aan een winterse barbecue, een boswandeling of ga zelfs voor een geheel outdoor event wanneer hier mogelijkheden voor zijn. 

 

  • 3. Themafeesten geven houvast

Themafeesten zijn perfect voor grote vieringen. Een thema geeft namelijk houvast aan de keuzes voor aankleding, entertainment, dresscode en catering. Kies je bijvoorbeeld voor The Great Gatsby? Hoogstwaarschijnlijk komen gasten in galakleding, is er een band geregeld incl. een luxe diner en komt de aankleding uit de roaring 20’s. Liever een thema dat wat algemener is? Winter wonderland biedt meer keuze met betrekking tot diner, muziek en kleding maar geeft wel richting voor de aankleding! 

 

  • 4. Vergeet het kerstpakket niet

Bij een kerstviering is een goedgevuld kerstpakket natuurlijk niet te vergeten. Hiermee bedank je de medewerkers voor een jaar hard werken. Kerstpakketten zijn vaak beschikbaar in verschillende soorten en maten, hierdoor kun je deze zelfs aanpassen op je thema! Check wel altijd even of jouw stagebedrijf zelf al een kerstpakket heeft geregeld of wat hun vereisten hiervoor zijn. Mag jij het regelen? Vraag dan het budget na, zo weet je zeker dat jouw kerstpakket voldoet aan de verwachtingen.

 

  • 5. Neem de successen en bedrijfsvisie mee

De kerstviering is het perfecte moment voor het vieren van successen en bedanken van de werknemers. Daarbij biedt het ook een mooi moment om werknemers mee te nemen in de nieuwe bedrijfsvisie voor het komende jaar. Zorg daarom voor een mooie speech van de CEO / directeur of huur een verhalenverteller. Dit maakt het event persoonlijk en zorgt voor binding tussen het personeel en bedrijf.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.