Blog over Stages

Als zelfstandige personal trainer voer je veel verschillende werkzaamheden uit tijdens jouw beroep. Zo is elke dag én elke cliënt weer volledig anders. Van starttijd tot werkzaamheden, trainingen en mensen, jij bepaalt het allemaal zelf. Om jou een beeld te geven van de werkzaamheden die een personal trainer gewoonlijk uitvoert geven wij je een voorproefje van een hele dag in het leven van een personal trainer. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

  • 7:00 uur – Opstaan

 

De dag begint! Je staat op, gaat douchen en pakt je spullen bij elkaar. Dan is het direct tijd voor een goed ontbijt. Als personal trainer kun je deze maaltijd niet skippen, de energie heb je hard nodig voor de rest van de dag! Neem daarom een ontbijt met veel koolhydraten, veel eiwitten en een aantal vetten. Zo zet je een goede bodem voor jezelf. 

 

  • 8:30 uur – Je eerste training

 

Het is een mooie dag en je eerste training vindt buiten plaats. Je hebt een buitenles met een cliënt waarbij jullie een ronde rennen, gevolgd door enkele oefeningen en wat stretchen. De cliënt is redelijk nieuw en jullie zijn nog aan het opbouwen met de trainingen. Je geeft haar ondertussen uitleg over de spiergroepen en begeleid haar in het goed uitvoeren van de oefeningen. Het is een fijne start van de ochtend, zowel voor haar als voor jou. Na een uurtje zit de training er weer op. 

 

  • 11:00 uur – Yogasessie

 

Ook deze training vindt buiten plaats waardoor je de tijd overhoud om even te rusten en een snack te pakken. Je clubje komt er mooi op tijd aan en je hebt een yoga sessie van 40 minuten. Ze zijn gevorderd en genieten al maanden van jouw yogalessen. Na de les praten jullie even wat bij. 

 

  • 12:00 uur – Pauze

 

Je hebt je trainingen zo gepland dat je mooi even een half uurtje pauze kunt nemen. Omdat je vanmiddag nog een training hebt heeft het geen zin om op en neer naar huis te gaan. Gelukkig is het mooi weer en eet je je boterham in het park op.

 

  • 12:45 uur – Hardlopen

 

Na je pauze komt je volgende trainingsgroep er alweer aan. Hardlooptraining deze keer voor mensen die soepeler willen lopen. Ook deze training duurt ca. 1 uurtje. Je plant deze trainingen nooit te strak in waardoor het geen probleem is als cliënten er wat langer over doen. 

 

  • 12:45 uur – Relaxen

 

Je hebt er ongeveer een halve dag op zitten. Vanavond heb je nog werkzaamheden waardoor je in de middag wat tijd neemt voor jezelf.

 

  • 18:00 uur – Intake gesprek

 

Je ontmoet een nieuwe potentiële cliënt die langskomt voor een kennismakingsgesprek. Jullie gaan rustig zitten om alle stappen door te nemen en te bespreken wat haar doelen zijn. Samen plannen jullie alvast enkele trainingsdagen in en meten jullie het gewicht en vetpercentage. Ook zorg je dat je deze week tijd vrijhoud om een trainings- en voedingsschema op te stellen.

 

  • 18:30 uur – Voortgangsgesprek

 

Je wil graag de voortgang van een cliënt bespreken. Hij lijkt niet meer hard vooruit te gaan en je wil graag weten waar hij tegenaan loopt. Dit is tevens een mooie kans om het trainings- en voedingsschema te wijzigen waar nodig. 

 

  • 19:30 uur – Cross training

 

Je geeft enkele dagen in de week een cross training in jouw eigen studio. Je zorgt dat je er op tijd bent om alles voor te bereiden. Deze trainingen duren een uurtje, tevens het laatste uurtje van je dag. Nog even gas geven dus!

 

  • 21:00 uur – Klaar!

 

Hè hè, je bent afgewerkt voor vandaag. Het was een lange dag maar je hebt er weer van genoten. Nu is het tijd om jezelf op te frissen en te relaxen voor de televisie. Je hebt het weer verdient.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.