Blog over Stages

Je kent ze wel, bedrukte kartonnen dozen met een afbeelding of bedrijfslogo op de verpakking. Het geeft een persoonlijke touch aan elk pakket en creëert binding en herkenning bij klanten. Maar wie maakt deze unieke designs? Dat kun jij zijn! Ga dozen designen voor bedrijven en wees gegarandeerd van een unieke en afwisselende baan. Wat wordt er allemaal van jou verwacht? Dat lees je hier!

 

 

  • Waarom dozen designen?

 

Het designen van dozen klinkt als een simpele taak, dit is het echter niet. Veel bedrijven wensen namelijk een persoonlijk design afgestemd op hun wensen. Of dit nu voor de nieuwjaarsborrel, webshop of het jaarlijkse relatiegeschenk is, het design dient aan te sluiten op de situatie. Dit maakt elke werkdag ook anders, je weet namelijk nooit wat voor orders je binnen krijgt. De ene keer dien je aanpassingen te doen aan een foto terwijl je de andere keer het bedrijfslogo in een mooi ontwerp dient te verwerken voor de webshop. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en passen het ontwerp aan naar wens. 

 

 

  • Waar kan ik dozen designen?

 

Het designen van dozen klinkt als iets dat je niet vaak tegen komt, echter is niets minder waar. Denk eens aan verscheidene drukbedrijven als Your Box Shop, gespecialiseerd in dozen bedrukking. Liever iets veelzijdiger dan alleen dozen bedrukkYour Box Shopen? Ga dan aan de gang bij een drukbedrijf dat ook producten als mokken, flyers of goodiebags produceert. 

 

 

  • Toch liever iets anders?

 

Wens je toch liever een andere richting in de slaan met je diploma grafisch vormgever? Ook dat is natuurlijk mogelijk. We zullen hier enkele unieke jobs benoemen waar je vast nog niet eerder aan gedacht had.

 

– Grafische vormgever van een (online) magazine

– DTP’er in winkelbelettering en instore communicatie

– Ondersteuning art director in cartoon en illustratie werkzaamheden

– Game designer bij een gamebedrijf

– Videobewerker voor een modewinkel (incl. shoots in het buitenland)

– Tentoonstellingsontwerper bij een belevingscommunicatie bureau

– Grafische vormgeving, concept en development bij defensie / landmacht

– Grafisch ontwerper bij een muzieklabel

– Verpakkingen designen voor koekjes

 

Er zijn voldoende manieren om een unieke job te krijgen door bij een uniek bedrijf te werken. Zo kun je zelf kiezen waar jou interessegebied ligt én welke werkzaamheden jou leuk lijken. Zit je momenteel nog op school? Probeer dan enkele van deze banen eens uit tijdens de stageperiode. Zo kom je er direct achter of het je bevalt.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.