Blog over Stages

Logistiek is onmisbaar in de huidige samenleving. Nu de webshops uit de grond schieten wordt er meer besteld dan ooit. Echter is logistiek meer dan alleen het transport van A naar B. Denk eens aan de aankoop van producten, het maken van reisplanningen en het uitvoeren van organisatiewerkzaamheden. Kortom, er valt van alles te beleven bij een baan in de logistieke sector. Heb je ooit nagedacht waar bijvoorbeeld een tegelleverancier rekening mee moet houden? Nog niet overtuigd? Wij geven je 5 redenen om direct de logistiek in te stappen.

 

  • 1. Geen dag is hetzelfde in de logistiek

 

Wanneer je kiest voor een job in de logistiek zijn geen twee dagen hetzelfde. De dynamische en wisselende werkomgeving zorgt voor afwisselende dagen waarvan je nooit weet wat je te wachten staat. Zelfs al doe je eenzelfde taak, je bent altijd bezig met een andere variatie aan goederen, verschillende processen en nieuwe contacten. Bovendien is snel schakelen ook belangrijk in de logistieke sector. Er duiken nog wel eens onverwachte omstandigheden op waar snel op gereageerd dient te worden. Dit alles zorgt voor een interessante en boeiende werkdag, keer op keer. 

 

  • 2. Logistiek biedt de geschikte job voor elk niveau

 

Binnen de logistieke sector zijn verscheidene soorten banen te vinden. Denk zo eens aan de administratie om het proces in goede banen te leiden, het fysiek transporteren van de goederen of het plannen van de routes. Hierdoor is er voor elk opleidingsniveau een geschikte logistieke job te vinden. Ligt je hart bij magazijnmedewerker, vrachtwagenchauffeur, dispatcher, douanedeclarant of misschien wel proces operator? Al deze banen zijn erg gewenst binnen de logistiek. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je lang zonder werk zit.

 

  • 3. Van bijbaan tot leidinggevende en verder

 

Er zijn een tal van doorgroeimogelijkheden binnen de logistiek. De sector staat namelijk bekend voor het promoveren van eigen werknemers boven het aannemen van nieuwe werkkrachten. Zo klim je, met een beetje motivatie, gemakkelijk op tot functies als afdelingschef, leidinggevende of misschien zelfs wel een geheel andere bedrijfstak. Een promotie ligt dus altijd om de hoek!

 

  • 4. Je kunt eigenlijk overal aan de slag

 

Logistieke banen zijn overal aanwezig! Denk aan het inpakken van pakketten bij de webshop om de hoek tot de import van hoogwaardige keramische tegels uit het buitenland. Hierdoor kun je gerust in eigen dorp blijven maar kun je ook aan de slag bij een mega bedrijf in de grote stad. Deze keuze ligt volledig bij jou wanneer jij kiest voor een job in de logistiek.

 

  • 5. 9 tot 5 niets voor jou? De logistiek biedt veel mogelijkheden

 

Liever geen 9 tot 5 werkzaamheden? Binnen de logistieke sector is alles mogelijk. Zo kun je banen vinden met ochtend-, middag-, avond-, of nacht diensten. In sommige gevallen kun je je voorkeur aangeven of je wordt ingepland in ploegen. Hoewel de mogelijkheden afhankelijk zijn van je functie kan een logistieke job wel veel uitkomsten bieden.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.