Blog over Stages

Een refurbished laptop kopen is voor veel mensen een beetje grijs gebied. Refurbished, dat betekent volgens velen namelijk dat de laptop al eerder is gebruikt, en daardoor minder lang mee gaat, niet helemaal goed meer werkt of gewoon van mindere kwaliteit is dan een volledig nieuw product. Refurbished laptops hebben de schijn tegen, omdat ze vaak verward worden met laptops die simpelweg de ‘gebruikt’ status hebben. Toch kiezen duizenden mensen er ieder jaar voor om een refurbished laptop te kopen, en het overgrote deel van deze mensen gaat met een goede laptop en een tevreden gevoel naar huis. Daarom is het ook zo jammer dat er veel misvattingen zijn over refurbished producten. In deze blog beschrijven we een paar mythes over refurbished computers of refurbished laptops, en waarom je je niet gek moet laten maken door deze misvattingen!

1. Refurbished laptops hebben vaak defecten

De grootste misvatting over refurbished computers, is dat ze gewoon gebruikte laptops zijn met mankementen, die verkocht worden alsof ze ‘als nieuw’ zijn. Dit is niet waar! Bij het kopen van een nieuwe laptop heb je minstens zoveel kans dat er iets aan de laptop mankeert. Hoe kan dit dan? Nou, nieuwe laptops worden aan de lopende band gefabriceerd, zonder menselijk toezicht en zonder getest te worden. Hierdoor is er dus weinig tot geen verificatie wat betreft de functionaliteit van de computer. Als er dus een toets niet werkt, of de processor koelt niet goed genoeg, is de kans groot dat dit pas ontdekt wordt door de eerste gebruiker van de laptop. Bij een refurbished laptop kopen, weet je zeker dat de laptop een vorige gebruiker had. Die heeft de laptop verkocht aan de huidige aanbieder, en daarbij wordt altijd gevraagd of er nog dingen verbeterd kunnen worden aan het apparaat. En voordat de laptop weer verkocht wordt aan de volgende gebruiker, wordt een refurbished laptop altijd uitgebreid gecheckt op foutjes, getest en van binnen en buiten gereinigd. Zo wordt het goed functioneren van een laptop dus gegarandeerd!

2. Refurbished laptops kopen brengt risico’s met zich mee

Nee, dat is meestal zeker niet het geval! Bij de meeste refurbished laptops die je kunt kopen, zijn de laptops zoals hierboven beschreven uitgebreid nagekeken, zodat de winkel zeker weet dat hij het goed doet. Juist door deze extra zekerheid, is het voor de winkel geen enkel probleem om garantie mee te geven aan de koper. Als er dan toch iets niet goed blijkt te zijn aan de laptop, is het altijd mogelijk om ermee terug naar de winkel te gaan.

3. Een refurbished laptop kopen is onnodig duur

Het argument dat refurbished laptops duurder zijn dan tweedehands laptops van bijvoorbeeld Marktplaats, is niet helemaal onjuist. Maar er zit natuurlijk een enorm verschil in de bijgeleverde service. Een laptop kopen op Marktplaats of ‘via-via’ geeft exact nul garantie aan de koper – zelfs is er het risico om opgelicht te worden. Bij refurbished laptops krijg je bij de meeste winkels, zoals computercenter, gewoon een jaar garantie bij je aankoop. Daarnaast is het een fijne gedachte dat de laptop door specialisten is nagekeken om voor jou te verzekeren dat het apparaat goed werkt. Een paar tientjes extra betalen voor dezelfde laptop is heel logisch als je er garantie en een goede service voor terug krijgt – je moet er immers niet aan denken dat je de laptop koopt, hij na een week niets meer doet en je niet terug naar de winkel kan om hem te laten repareren. Bij een refurbished aankoop kan dit dus wel.

Er zijn nog vele andere redenen om een refurbished laptop te kopen. Benieuwd? Lees dan dit blogartikel!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.