Blog over Stages

Veel kinderen, meestal jongens, dromen ervan om later in een luxe, dikke auto te rijden. Helaas zijn die de dure Ferrari's en Porsches maar voor weinig mensen weggelegd. Wil dat zeggen dat je je er verder niet in moet verdiepen? Integendeel! Je had het misschien niet verwacht, maar in de lijstjes van grootste bedrijven ter wereld staan diverse autofabrikanten en bedrijven die indirect met de autobranche te maken hebben (zoals bijvoorbeeld Shell voor brandstof). Een grote industrie betekent veel werkgelegenheid. Wist je dat er in heel de Europese Unie bijna 15 miljoenen mensen in de autobranche werken? Daarom hebben we een lijstje gemaakt van verschillende soorten bedrijven in de autobranche. Misschien helpt dit je wel in je zoektocht naar een stage!

Auto’s verkopen

Droom jij ervan om later een autobedrijf te hebben en tweedehands, luxe en dure wagens te verkopen? Dan zul je wel eerst ervaring op moeten doen natuurlijk. In Nederland zijn tienduizenden bedrijven ingeschreven met de omschrijving Handel in en reparatie van personenauto's en lichte bedrijfsauto's. Dat betekent dat er een hoop bedrijven zijn waar je misschien wel terecht kunt. Werk je liever voor een specifiek automerk? Er zijn in Nederland ook duizenden dealervestigingen.

Auto’s onderhouden en herstellen

Wie aan autobedrijven denkt, denkt waarschijnlijk aan zijn garage, autoschadebedrijf of dealer. Hier komt vroeg of laat iedere autobezitter terecht voor onderhoud of herstel. Auto’s zijn aan slijtage onderhevig. Dat wil zeggen dat je je auto goed moet onderhouden om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op kunt blijven gaan. Wist je dat er in Nederland meer dan 7 miljoen auto’s rondrijden? Al deze auto’s moeten periodiek gekeurd en onderhouden worden, dus je kan je wel voorstellen dat er veel werkgelegenheid is in deze sector.

Auto’s demonteren

Misschien niet het eerste bedrijf waar je aan denkt als je denkt aan werken in de autobranche. Vroeger een schimmig imago, maar die tijden zijn veranderd. Werd dit werk vroeger nog vaak slopen genoemd? Tegenwoordig spreekt men over autodemontage. Bovendien richten de bedrijven zich allang niet meer alleen op het elkaar halen van auto’s. Auto’s worden zoveel als mogelijk gerecycled, maar soms ook gerepareerd en opnieuw verhandeld. Wil jij werken bij een bedrijf in de autobranche en tegelijkertijd jouw steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is stage lopen bij een autosloperij misschien wel de juiste keuze voor jou.

Schrijven over auto’s

Dacht jij dat tijdschriften niet meer gelezen werden? Dat heb je mis! Er zijn ongelooflijk veel autofanaten die nog steeds wekelijks verschillende autotijdschriften doorlezen. Natuurlijk vindt er een shift plaats van offline naar online en zijn veel magazines tegenwoordig online ook heel actief, maar het werk is er niet echt anders door geworden. Ben jij graag op de hoogte van het laatste autonieuws en heb je een passie voor schrijven? Dan is stage lopen bij een mediabedrijven misschien voor jou wel de ultieme kans om ooit een gloednieuwe Ferrari te testen!

Auto’s verzekeren

Een vreemde eend in de bijt, maar als jij van getallen houdt en liever niet met je handen werkt, is dit misschien wel een mooie branche voor jou. In Nederland dient iedere auto die de openbare weg op wil, verplicht verzekerd te zijn. Hierboven heb je al gelezen dat er meer dan 7.000.000 auto’s in Nederland rondrijden. Je kunt je dus voorstellen dat er een hoop mensen in deze branche werken.

Andere autobedrijven

Natuurlijk zijn er naast bovenstaande bedrijven nog veel meer autobedrijven. Wat dacht je van auto-onderdelen bedrijven, autopoetsbedrijven, pechhulp bedrijven, autospuiterijen en autowasserettes. Heb jij een passie voor auto’s? De mogelijkheden in de autobranche zijn eindeloos.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.