Blog over Stages

 

Iedereen moet wel een keer stage lopen. Meestal vanuit school of je opleiding, maar soms ook omdat je extra ervaring op wilt doen. Er zijn steeds meer scholieren en studenten die internationale ambities hebben. Wil je eens van dichtbij meemaken hoe het is om in een internationale setting te werken? Dan is een stage met een internationale insteek net wat voor jou. We geven je 5 voorbeelden.

1. Word stagiair bij een multinational

Een logische keuze is om stage te lopen bij een internationaal bedrijf. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven die vestigingen hebben in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor grote corporates, zoals Unilever, Sony of Coca-Cola.

Ook al werk je dan op het Nederlandse kantoor, je zult regelmatig dingen moeten afstemmen met je buitenlandse collega’s. En wil je wel naar het buitenland? Ook dan zijn multinationals ideaal: ze zitten over de hele wereld verspreid. Perfect voor je buitenlandse ervaring!

2. Loop stage bij een vertaalbureau

Veel internationaler dan een vertaalbureau wordt het niet. Je werkt met vertalers van over de hele wereld. Van Japan tot Canada en Argentinië tot Zweden. Ook zijn de klanten van een vertaalbureau heel divers. Je kunt denken aan internationale producenten die met een nieuwe website hun product willen promoten in het buitenland. Of aan bedrijven die hun marketingcampagnes in meerdere talen willen uitzetten. Niet alleen de opdrachten en klanten zijn divers, de werkzaamheden ook. Projectmanagement, marketing, sales – je leert het allemaal!

3. Stage bij Buitenlandse Zaken

Ook de overheid kan ontzettend internationaal zijn. Stage lopen bij Buitenlandse Zaken is daar een goed voorbeeld van. Het is een geweldige plek om je internationale carrière te starten. Je kunt bijvoorbeeld in Den Haag stage lopen bij beleidsdepartementen, waar je werkt aan het buitenlandbeleid van Nederland. Maar ook in het buitenland zelf, bij een Nederlandse ambassade of consulaat.

4. Ga stage lopen bij een goed doel

Wil je bij een internationale non profit-organisatie stage lopen? Dan zijn goede doelen interessant. Denk aan Unicef, Greenpeace of WWF. Deze organisaties hebben kantoren in Nederland, maar dragen met hun werkzaamheden bij aan gezamenlijke internationale missies. Heel geschikt voor als je internationale ambities hebt: door het opgedane internationale netwerk vergroot je de kans dat jij bij later bij de internationale tak aan het werk kunt gaan.

 

5. Stage lopen in het buitenland

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om stage te lopen bij een internationaal bedrijf in Nederland. Maar wat je ook kunt doen, is zelf naar het buitenland gaan! Er zijn genoeg organisaties in het buitenland die staan te springen om Nederlandse stagiairs aan te nemen. Populaire landen zijn Engeland en Ierland. Je hoeft dus niet ver te reizen. Zit je liever wat verder van huis? Dan zijn Verenigde Staten, Canada en Australië net wat voor jou. En mocht je om wat voor reden dan ook niet zelf naar het buitenland kunnen gaan: bij veel grotere bedrijven is thuiswerken steeds normaler. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop en een internetverbinding.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.