Blog over Stages

Op zoek naar een nieuwe laptop voor je studie, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Wij geven jullie graag een aantal tips & tricks over hoe je de beste laptop voor je studie kunt uitkiezen en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe laptop. Zo kan je voorlopig weer een paar jaar weer vooruit!

 

Tip 1. Bedenk welke taken je gaat uitvoeren op je laptop

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip die je zeker moet onthouden wanneer je start met je zoektocht naar een nieuwe laptop: waar ga je de laptop voor gebruiken? Wanneer je de laptop alleen hoeft te gebruiken voor het schrijven van verslagen en voor ‘t gebruik van het internet, hoef je niet te investeren in een krachtige laptop met allerlei poespas. Wanneer je bijvoorbeeld een grafische opleiding volgt of gaat volgen, heb je waarschijnlijk een laptop nodig met een sterke processor zodat je makkelijk kunt switchen tussen grafische programma’s. Vandaar dat het belangrijk is om voor jezelf te bedenken waar je de laptop voor nodig hebt, zodat je weet op welke specificaties je moet letten.

 

Tip 2. Wat voor soort laptop wil je kopen?

Tegenwoordig zijn er een hele hoop verschillende soorten laptops op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld Chromebooks, Notebooks, Ultrabooks en noem het maar op. Wanneer je veel onderweg bent en veel moet reizen is het bijvoorbeeld handig om een Chromebook aan te schaffen. Met een Chromebook kun je op elk device die toegang tot het internet heeft, makkelijk bij je bestanden komen. Wanneer je een grafische opleiding volgt of graag je laptop wil gebruiken voor het maken van schetsen en tekeningen kun je het best kiezen voor een omklapbare 2-in-1 laptop. Zo kun je je laptop namelijk ook gebruiken als tablet, ideaal!

 

Tip 3. Kies wat voor besturingssysteem je nodig hebt

Met besturingssysteem bedoelen we eigenlijk simpel gezegd de software die je laptop ondersteunt. De drie meest bekende en gebruikte besturingssystemen zijn Microsoft Windows, macOS van Apple en Chrome OS van Google. Wanneer je een Apple liefhebber bent, zul je misschien al gauw neigen naar een macOS besturingssysteem omdat je dan heel makkelijk alles met elkaar kunt synchroniseren. Helaas hangt daar wel een duurder prijskaartje tegenover. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope laptop voor studenten kun je het best kiezen voor een Chromebook met een Chrome OS besturingssysteem. Deze laptops zijn vaak een stuk goedkoper omdat ze geen zware software nodig hebben aangezien je voornamelijk in de ‘cloud’ werkt.

 

Tip 4. Bepaal een budget

Een tip die ook niet heel onbelangrijk is: bepaal het budget dat je maximaal wil uitgeven. Wanneer je voor jezelf een budget hebt vastgesteld, kun je sommige laptops al van je lijstje afstrepen en kun je meer gerichter zoeken. Wanneer je weet aan welke eisen de laptop moet voldoen, kun je vervolgens makkelijker filteren en wordt je selectie een stuk kleiner. Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen deze beste laptop aanbiedingen en onderzoek welke laptop het best bij jou past.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.