Blog over Stages

Het studentenleven is hartstikke leuk, maar ook duur. Je moet ineens gaan nadenken over je uitgaven en naast het betalen van collegegeld zul je benodigdheden voor je studie moeten aanschaffen. Tegenwoordig gebruiken we niet alleen studieboeken op school, maar zijn we ook genoodzaakt om bepaalde software te gebruiken. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan het bedrag hoog oplopen. En niet te vergeten; er moet natuurlijk ook nog geld overblijven voor feestjes en uitgaan (wanneer dat weer kan). In dit artikel zetten we vier handige tips om te besparen op studiemateriaal voor je op een rij. 

Een studie pc of laptop

Als student heb je meestal geen groot budget voor het aanschaffen van studiemateriaal. Het kan dan ook een grote tegenvaller zijn als je laptop of pc onverwachts stuk gaat of niet meer helemaal naar behoren werkt. Een nieuwe studie pc of laptop bevat best wel een hoog prijskaartje en niet iedereen kan dit grote bedrag zomaar missen. Het is echter belangrijk dat je een goede laptop hebt voor het volgen van online lessen en het maken van opdrachten voor je studie. Wist je dat het mogelijk is om een studie pc of laptop voor een bepaalde tijd te huren? Kies voor een pc, iPad, Macbook of laptop huren, bepaal de gewenste extra’s en betaal eenvoudig per maand. Een studie pc huren biedt meerdere voordelen. Je hoeft namelijk niet een gehele nieuwe laptop aan te schaffen, maar je kunt je studie zonder problemen vervolgen. 

studiemateriaal

Koop je studiemateriaal tweedehands

Wist je dat je ongeveer 1000 euro per jaar kwijt bent aan studieboeken? Dit is een hoop geld, maar gelukkig zijn er manieren om te besparen op de aanschaf van boeken. Koop bijvoorbeeld tweedehands boeken in plaats van nieuwe exemplaren. Deze zijn in de meeste gevallen nog in goede staat, maar je betaalt vaak een stuk minder geld. Houd er wel rekening mee dat je de juiste druk van het boek aanschaft. In sommige studies gaan de ontwikkelingen razendsnel en worden er om de zoveel tijd nieuwe drukken van boeken vereist. Wil je toch een eerdere editie aanschaffen? Informeer dan bij je docent wat de verschillen zijn met de vorige druk van het boek. 

Zit de periode er weer op en heb je je studieboeken niet meer nodig? Je gebruikte boeken kun je eenvoudig en snel tweedehands verkopen op het internet. Plaats ze bijvoorbeeld op Marktplaats of verkoop de studieboeken terug aan Studystore.nl of een andere organisatie. 

studiemateriaal

SURFspot: software voor een studentenprijsje

Aangezien we in een digitale wereld leven, werken bijna alle studies met bepaalde online software. Denk bijvoorbeeld aan de programma’s SPSS of Stata voor het analyseren van onderzoeksresultaten. Deze software is helaas niet gratis, maar is tegenwoordig wel voor studenten te verkrijgen voor een lagere prijs. SURFspot is dé ict-webwinkel van het onderwijs en werkt samen met hogescholen en universiteiten om voordelige en goede software en studiemateriaal te bieden. Je kunt eenvoudig inloggen met je studentenaccount en vervolgens download je programma’s voor een klein prijsje. 

Gebruik je studentenkorting

Als student is het leven duur genoeg, maar gelukkig kun je gebruik maken van studentenkortingen. Veel bedrijven snappen namelijk wel dat studenten het niet erg breed hebben. Er zijn diverse studentenabonnementen die je kunt afsluiten waarbij je een lagere prijs dan normaal betaald. Denk hierbij aan bepaalde studentendeals bij sportscholen of evenementen. Ook restaurants, kappers en kledingwinkels bieden vaak kortingen of deals voor studenten. Kijk waar jij als student korting kunt krijgen en maak daar ook zeker gebruik van. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.