Blog over Stages

Het einde van je studie is in zicht, alleen nog maar een scriptie schrijven en dan heb je je diploma! Afstuderen kan alleen nog wel wat aarde in de voeten hebben. Heb jij moeite met het schrijven van je scriptie? Of zie je er enorm tegenop? Het is mogelijk om scriptiebegeleiding in te schakelen als extra steun tijdens het afstuderen. Op deze manier kun je sneller en efficiënter een goed resultaat neerzetten.

Spannende periode: scriptie schrijven

Een scriptie schrijven is alles behalve eenvoudig. Het vergt niet alleen veel tijd, maar ook intelligentie, concentratie en doorzettingsvermogen. De deadline lijkt nu misschien nog ver weg, maar deze tijd kun je heel goed gebruiken voor het voorbereiden van je afstudeeronderzoek. Voordat je begint, is het belangrijk dat je weet wat het precies inhoudt om een scriptie te schrijven. Er zijn verschillende fases en deze doorloop je binnen een bepaalde tijdsperiode met behulp van een scriptiebegeleider. Deze begeleider helpt je verder als je het even niet meer weet, maar het is niet de bedoeling dat je hem/haar met ieder klein dingetje lastig valt.  

Kun je in deze moeilijke periode wel wat extra steun gebruiken? Of heb jij het gevoel dat je binnen je opleiding niet alle nodige ondersteuning krijgt? Scriptiebegeleiding zorgt voor een extra steuntje in de rug. 

scriptie schrijven

De belangrijkste voordelen van scriptiebegeleiding

Of je nu een hbo- of wo-student bent, het schrijven van een scriptie of thesis kan een aantal moeilijkheden met zich meebrengen. In welke situatie je ook zit, je hoeft je nooit te schamen voor het inschakelen van hulp. Het afnemen van scriptiebegeleiding is een investering, maar het biedt meerdere voordelen. De begeleiders helpen je namelijk om sneller en efficiënter af te studeren. Daarnaast speelt stress in veel gevallen een grote rol. Een begeleider kan je helpen om hier beter mee om te gaan en zorgt ervoor dat je met minder zorgen kunt afstuderen. Om het iets overzichtelijker te maken, zetten we de belangrijkste voordelen van scriptiebegeleiding op een rij. 

  • Flexibel contact: reallife meetings, bellen, mailen of Skypen wanneer jij wilt
  • Individuele aandacht
  • Professionele begeleiding
  • Hulp bij alle verschillende onderdelen van het scriptie schrijven

scriptie schrijven

Afstuderen in een bubbel

Heb je moeite met concentreren? Of komt je deadline steeds dichterbij? Het is een mogelijkheid om onder deskundige begeleiding intensief aan je scriptie te werken. Je gaat dan een aantal dagen naar een andere locatie met een klein groepje medestudenten. Even weg van huis en volop aan je verslag werken. Tijdens zo’n scriptie bootcamp wordt alles voor je geregeld, zodat je aan niets anders hoeft te denken. Het werken in een andere omgeving kan voor nieuwe inspiratie zorgen en je geeft als het ware een grote boost aan je onderzoek. Bovendien zijn er altijd professionele begeleiders aanwezig om je vragen te beantwoorden. 

Scriptie niet gehaald? 

Heb jij je afstudeerperiode al achter de rug? Met een voldoende voor je scriptie sluit je de studie succesvol af en kun je de arbeidsmarkt betreden. Heb je helaas gehoord dat je onderzoek beoordeeld is met een onvoldoende? Na maanden van zwoegen snappen we natuurlijk heel goed dat dit een grote teleurstelling voor je is. Laat de moed niet in de schoenen zakken, maar kijk goed naar de feedback en start met herschrijven of verbeteren. Snap je niet zo goed waarom je een onvoldoende hebt gehaald of kun je simpelweg geen motivatie vinden om je scriptie te herkansen? Dan kan het een goede keuze zijn om professionele scriptiebegeleiding in te schakelen. Je hoeft namelijk niet het hele proces opnieuw te doorlopen, maar met hulp kun je nog gerichter focussen op belangrijke onderdelen. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.