Blog over Stages

Zo vind jij de perfecte stageplaats

Moet jij vanuit je opleiding stage lopen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen met je zoektocht naar een stageplaats? Dat snap ik. Er zijn namelijk zoveel bedrijven dat het lastig is om daar de perfecte plek tussen te vinden. Voordat je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en dan begint de tijd ook nog eens te dringen. In dit artikel geef ik je een aantal tips bij de zoektocht naar jouw perfecte stageplek. 

perfecte stage

Je opleiding

Binnen je zoektocht naar een stageplek ben je best vrij, maar toch zijn er vaak een aantal eisen aan verbonden vanuit je opleiding. Hierbij kun je denken aan de lengte van je stage maar ook aan bepaalde dingen die je tijdens je stage moet leren. Het eerste wat je dan ook moet doen wanneer je op zoek bent naar een stageplek is nagaan wat de eisen vanuit jouw opleiding zijn. Ook is er vaak vanuit je school een lijst met bedrijven waar al connecties mee zijn. Hierdoor kun jij makkelijker aan een stageplek komen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een online marketing stage? Bekijk dan eens de lijst vanuit je opleiding en wie weet zit daar een leuke stageplek voor jou tussen. 

Wat wil je in de toekomst

Het is logisch dat je op dit moment nog niet precies weet wat je in de toekomst wil gaan doen. Je hebt tenslotte geen glazen bol. Een stage kan wel een goede manier zijn om erachter te komen of hetgeen waar je je stage in gaat lopen wat voor je is. Wellicht zijn er een aantal interesses te combineren in één stageplek zodat jij kunt kijken wat jou in de toekomst het leukst lijkt. Neem eens een kijkje op vacaturesites of ga naar een stagemarkt om je te oriënteren. Weet je al wel wat je in de toekomst wil gaan doen? Kies dan voor een stageplek in die richting. Zo kun je gelijk werkervaring opdoen en misschien kun je er na je stage wel blijven werken.

Wat voor bedrijf past bij jou

Naast het onderwerp van je stage is het ook heel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het bedrijf waar je gaat stagelopen. Lijkt het jou leuker om bij een groot bedrijf stage te lopen of wil je juist voor een kleiner bedrijf gaan. Bekijk de website van de bedrijven die je interessant lijken, zoek ze ook eens op op social media of bel ze even om de sfeer te proeven. Trekt het je dan nog steeds? Dan kun je gerust solliciteren. Tijdens een sollicitatiegesprek kun je in het echt voelen of het bedrijf bij je past. Het is dus nooit verkeerd om op gesprek te gaan. Daarna kun je altijd nog afzeggen als het je niet bevalt. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.