Blog over Stages

Is het voor jou weer tijd om stage te gaan lopen en ben je op zoek naar creatieve stages? In dit artikel vertellen we je bij welke opleidingen en carrières een creatieve stage te vinden is. Zo kun jij gerichter zoeken en een creatieve stage vinden die past bij jouw opleiding. Lees hieronder snel verder!

Stage bij een online marketing bureau

Als online marketeer kun je veel creativiteit kwijt. Een stage bij een online marketing bureau zal dan vaak ook zorgen voor een creatieve stage. Natuurlijk verschilt het per afdeling van het online marketing bureau hoe je je creativiteit kwijt kunt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je blogs en teksten moet schrijven. Of je moet voor een project bedenken hoe ze met een goede actie meer klanten kunnen over te halen om bij hun producten of diensten af te nemen. Online marketing is zeer divers en daarom verschilt het per erg per bureau hoe jij je creativiteit kwijt gaat kunnen in je creatieve stage. Bedenk voordat je een sollicitatiegesprek aangaat goed wat jij graag zou willen doen en wees hier eerlijk in tijdens het gesprek.

Natuurlijk kun je ook op de marketing afdeling van een groot bedrijf gaan werken. Ook hier kun je vaak veel creativiteit kwijt tijdens je werkzaamheden.

Stage bij een webdesign specialist

Ben je goed met Photoshop en vind je het interessant hoe de designs van een website eruitzien? Dan is een stage als webdesign specialist wellicht interessant voor jou! Het ontwerpen van nieuwe websites en het herontwerpen van bestaande websites vraagt natuurlijk wel wat van jouw creativiteit. Hoe mooi zou het zijn als je dan ook nog wat leert over de codering van websites? Zo kun jij de programmeurs van de website beter begrijpen en maak je geen onrealistische ontwerpen die bijna onmogelijk zijn om uit te voeren, hoe mooi het er misschien ook uit zou zien. Het is belangrijk dat het voor de programmeur te maken is en dat de bezoeker van de website de website eenvoudig en snel kan gebruiken. Er zijn dus vele verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld ook aan het ontwerp op mobiel en niet alleen op een laptop. Het grootste gedeelte van het internet wordt namelijk geconsumeerd via smartphones. Het is dus ook zeer belangrijk dat een website er op mobiel goed uit ziet! Zoveel factoren, maar toch ook zoveel mogelijkheden. Ideaal voor als je op zoek bent naar een creatieve stage.

Stage bij een animatiestudio

Ben jij veel bezig met animaties en het maken van video’s? Dat is natuurlijk heel creatief werk! Waar kan je dan beter stage lopen dan bij een videoproducent of animatiestudio. Bij dit soort stages heb je vaak de mogelijkheid tot het schrijven en uitwerken van diverse concepten en het maken van storyboards, zorgen dat graphics tot leven komen met animaties en nog veel meer. Door heel het land zitten vele animatiestudio’s. Dit maakt de kans groot dat er ook bij jou een animatiestudio of videoproductiebedrijf in de buurt zit waar jij een leuke creatieve stage kan lopen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.