Blog over Stages

Wil je het verschil maken als je op zoek bent naar een baan in bijvoorbeeld de ICT? Of sta je ingeschreven bij een uitzendbureau in Leiden en hoop je dat opdrachtgevers voor jou kiezen? Werk dan aan jouw online skills. Zo creëer je een meerwaarde ten opzichte van anderen en is de kans groot dat jij er eerder uitgepikt wordt. In dit artikel lees je meer over verschillende online skills die je eenvoudig kan verbeteren.

Skype voor bedrijven

Steeds meer mensen en bedrijven werken vanuit huis en zijn daarom op zoek naar een eenvoudige manier om met elkaar te communiceren. Skype voor bedrijven is een van de mogelijke oplossingen hiervoor. Door je hier verder in te verdiepen kun je jouw (toekomstig) werkgever optimaal gebruik laten maken van Skype voor Bedrijven als communicatiemiddel en online vergadertool. Het programma biedt een fijne en simpele toegang tot verschillende communicatiemiddelen met een eenvoudige interface. Vanaf elke locatie met internettoegang kan een gebruiker verbinding maken en samenwerken met anderen via het programma. Skype voor Bedrijven kan een hoop onzinnige e-mails voorkomen als het goed wordt geïmplementeerd bij bedrijven. Ga jij hierbij helpen door jouw skills hierin te verbeteren?

Effectief online vergaderen

Tijdens het thuiswerken zijn er veel meer online vergaderingen dan normaal. Doorgaans verlopen deze allesbehalve soepel. Niet iedereen kan elkaar horen, mensen horen elkaar wel maar zien elkaar niet en ga zo maar door. Door jou te specialiseren hierin en alle tips en tricks die er bestaan te kennen, kun je dit ook aan je collega’s leren. Hierdoor zullen online vergaderingen beter en effectiever verlopen en ben je een stuk minder tijd kwijt aan het zorgen dat iedereen elkaar hoort en ziet. Hierdoor is iedereen die aan de vergadering deelneemt niet onnodig tijd kwijt aan het wachten totdat alles bij iedereen goed werkt.

Microsoft 365

Microsoft 365 is de opvolger van Office 365. Het bevat zo’n beetje alle producten en diensten van Microsoft in één compleet pakket op abonnementsbasis. Hierdoor werk je altijd met de nieuwste versies van de software, welke regelmatig van nieuwe updates worden voorzien. Office, en dus Microsoft 365, is veel meer dan alleen maar Word, Excel en PowerPoint. Het biedt een totaal aanbod aan apps en is een perfect platform voor bedrijven om op een slimme manier online samen te werken. Door je te verdiepen in jouw online skills met Microsoft 365 ben je een meerwaarde voor bedrijven die met dit systeem werken. Jij bent al bekend met de vele mogelijkheden dus bespaar je hun dure trainingskosten en tijd om alles goed uit te leggen.

Bovenstaande zijn enkele veelgebruikte online skills die jij kunt verbeteren. Natuurlijk zijn er ook nog online skills die veel verder gaan. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van online werkomgevingen waarin iedereen met elkaar samenwerkt of IT beheer. Door meerdere online skills te verbeteren laat jij zien dat je met de tijd meegaat en geïnteresseerd bent in ontwikkelingen die voor zowel jou als het bedrijf belangrijk zijn om in de gaten te houden. Welke online skills ga jij verbeteren?

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.