Blog over Stages

Ben je van plan om binnenkort aan een internationale stage te beginnen? In dat geval kan een cursus zakelijk Engels het overwegen waard zijn. Tijdens de lessen Engels op de middelbare school heb je al de nodige kennis opgedaan over deze taal. Spreektaal is echter niet altijd te vergelijken met zakelijk Engels. Zeker wanneer je voor een groot internationaal bedrijf gaat werken is het kunnen spreken van zakelijk Engels een must. Ook binnen Nederlandse vestigingen van deze bedrijven spreekt men doorgaans Engels. Met een cursus zakelijk Engels weet jij binnen no-time hoe je een gesprek moet voeren met zakelijke klanten. 

cursus engels

Aan de slag met een cursus Engels 

Engels leren met een cursus biedt je de mogelijkheid om gedurende drie dagen of bijvoorbeeld negen lessen meer te weten te komen over typische zakelijke termen. Zo kan je voortaan in het bedrijfsleven ook met internationale klanten op een professionele manier een gesprek voeren. Ook leer je meer over een geschikte zinsopbouw wanneer je zakelijk Engels moet spreken. Vergelijk het met de Nederlandse spreektaal en zakelijk Nederlands. Ook daarin zijn grote verschillen op te merken. Voorafgaand aan een cursus zakelijk Engels zou je voor een van de andere, algemene opleidingen kunnen kiezen. Een goed voorbeeld van zakelijk Engels is bijvoorbeeld de aanhef in een mail. Normaal gesproken in een informele situatie schrijf je waarschijnlijk ‘Hello’ of zelfs ‘Hi’. In het zakelijk Engels wordt vaak ‘Dear Sir/Madam’ gebruikt. 

Klassikale lessen en thuisstudie 

Wanneer je voor een cursus zakelijk Engels kiest, heb je verschillende mogelijkheden in het volgen van de lessen. Kies bijvoorbeeld tussen een cursus Engels op locatie en een thuisstudie. Een thuisstudie kan interessant zijn wanneer je de cursus volgt naast je opleiding of bijvoorbeeld een bijbaan. Bij een thuisstudie wordt gewerkt middels e-learning en een virtual classroom. Voor studenten is het in de huidige tijd bekend om online les te krijgen, zo is dit ook bij een cursus zakelijk Engels mogelijk. Het is gelukkig wel mogelijk om ook het zakelijk Engels te oefenen met de docenten en met mede studenten. Een taal leer je uiteraard het best door het te oefenen! Lessen worden overigens altijd aangeboden door professionele docenten die jarenlange ervaring hebben met het spreken van de zakelijke Engelse taal. 

cursus engels

Cursus Engels niet alleen interessant voor je stage 

Niet alleen voorafgaand aan je stage is het wenselijk om een cursus zakelijk Engels te volgen. Denk bijvoorbeeld ook aan de baat die je hierbij hebt tijdens je professionele carrière in het werkveld. Je wilt jezelf goed verstaanbaar kunnen maken in een omgeving waar veelal Engels gesproken wordt. Daarbij neemt men je serieuzer wanneer je de Engelse taal machtig bent op een zakelijk niveau. Ben je benieuwd of een cursus zakelijk Engels iets voor jou is? Een cursus zakelijk Engels is er o.a. voor gevorderden en vergevorderden. Maar ook voor degene die al een aardig woordje Engels kan, maar moeite heeft met het uitspreken van de taal zijn er cursussen te volgen. Plus het staat goed op je CV!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.