Blog over Stages

Het koel houden van je studentenkamer in de zomer is voor veel studenten een uitdaging. Het is namelijk in de meeste gevallen een kamer op hoogte, waardoor de warme lucht gemakkelijk de kamer binnenkomt. Om er voor te zorgen dat ook jij deze zomer een koele kamer hebt, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet.

Ramen open of toch dicht?

Het lijkt wellicht altijd goed om een raam open te zetten om het kouder te maken, maar dit is niet altijd zo het geval. Wanneer het buiten warmer is dan binnen zal het openzetten van je raam er voor zorgen dat het warmer wordt in je kamer. Zorg er dan ook altijd voor dat je je raam overdag dicht houdt, maar dat je hem in de avond wel open zet. In de avond is de buitentemperatuur namelijk gezakt en zal er een koude luchtstroom je kamer binnen komen!

Een mobiele airco doet wonderen

Een airco in je studentenkamer is in een hete zomer zeker geen overbodige luxe. Wanneer je er voor kiest om een airco aan te schaffen en deze in je studentenkamer te plaatsen, zul je al snel merken dat het vele malen koeler wordt. Hierbij is het extra belangrijk om er voor te zorgen dat je je ramen dicht houdt als je de mobiele airco aan hebt staan. Wanneer je je ramen open houdt, zal de koude luchtstroom van de airco namelijk direct naar buiten gaan. Hierdoor zul je weinig merken van de nieuwe airco! Ook kan het helpen om andere apparaten in je kamer tijdelijk uit te zetten. Zo geeft bijvoorbeeld een waterkoker of een oven ook veel warmte af, zonder dat je het wellicht door hebt!

Vraag je huisbaas om rolluiken!

Een ander zeer goed medium om de warmte buiten te houden is het plaatsen van rolluiken voor de ramen. De zonnestralen dringen namelijk je kamer gemakkelijk binnen door de ramen. Wanneer je deze buiten houdt door rolluiken zal je kamer een stuk koeler zijn. Vraag je huisbaas dan ook eens naar de mogelijkheden voor het plaatsen van rolluiken! Wil de huisbaas je verzoek niet direct inwilligen? Niet getreurd. Door het plaatsen van andere afdekkingen kun je ook al een groot gedeelte van de warmte buiten houden. Probeer bijvoorbeeld eens te experimenteren met het plaatsen van een handdoek voor het raam of plak het af met aluminiumfolie om de warmte buiten te houden!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.