Blog over Stages

De theorie in de praktijk brengen door een periode stage te lopen komt bijna op elke opleiding voor. Tijdens zo een stageperiode leren studenten niet alleen hoe het er in het echte bedrijfsleven aan toe gaat maar leren ze ook het bedrijf en nieuwe mensen kennen. Het komt wel eens voor dat een stagiaire zich niet betrokken voelt bij het bedrijf, dit kan komen door de korte stageperiode of door niet-werk gerelateerde taken die een stagiaire kan krijgen. Dit kan op den duur demotiverend werken. Door een stagiaire leerzame werkzaamheden te geven, te betrekken bij het bedrijf en regelmatig teamuitjes te organiseren, kan dit de stageperiode een stuk plezieriger maken. 

 

Teamgevoel versterken

Als bedrijf zijnde is het aan jou de taak om een stagiaire zich welkom te laten voelen. Dit kan onder andere gedaan worden door aan het begin van de stageperiode een teambuilding uitje te organiseren. Op deze informele manier leert de stagiaire zijn nieuwe collega’s en het bedrijf kennen. Daarnaast begint de stageperiode op een positieve manier waardoor de stagiaire meer gemotiveerd kan zijn om te werken. 

 

Teambuilding uitjes zijn niet alleen leuke manier om de stageperiode mee te beginnen maar zijn tevens ook goed om het teamgevoel te versterken. Door regelmatig te doen aan teambuilding wordt de communicatie binnen het team verbetert en leren collega’s (en stagiaires) elkaar ook beter kennen. Dit heeft een positieve invloed op de samenwerking en resulteert vaak in een betere sfeer op de werkvloer. 

 

Top 3 geschikte teambuilding activiteiten voor stagiaires: 

Het uitkiezen van een teambuilding activiteit kan nog best lastig zijn. Er moet namelijk gedacht worden aan wat de medewerkers leuk zullen vinden. Werken er voornamelijk jongvolwassen in een bedrijf dan zal een pubquiz of een sportieve activiteit goed in de smaak vallen. Werken er meer 40-plussers in het bedrijf dan is een etentje in combinatie met een andere activiteit of borrel geschikter. Bij het uitkiezen van een bedrijfsuitje is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de activiteit. Wordt er voor het eerst een uitje ter introductie van de nieuwe stagiaires georganiseerd dan is een borrel vaak voldoende. Maar als het doel is om het teamverband te versterken dan zal de keuze eerder liggen bij een activiteit waar samenwerking voorop staat.  

 

Er zijn diverse teambuilding activiteiten die leuk zijn om te doen hierbij kan er gedacht worden aan teamverband spelletjes of juist een relaxed uitje. Hieronder worden drie verschillende teambuilding activiteiten in Rotterdam toegelicht die leuk zijn om te organiseren voor stagiaires. Hierbij is uitgegaan van stagiaires in de leeftijdscategorie 18 t/m 28 jaar. 

 

1. Sloep varen

Een populaire relaxte activiteit is een sloepentocht. Huur één of meerdere sloepen en vaar door de grachten van Amsterdam of de Rotte in Zuid-Holland. Een sloepentocht is een ideale activiteit voor stagiaires om de toekomstige collega’s in en informele setting beter te leren kennen. Naast een sloepentocht kan er ook gekozen worden voor een wat sportieve activiteit, namelijk een sloepen rally. Een sloepen rally in Rotterdam is een speurtocht op het water waarbij samenwerken en snel denken nodig is om nummer één te worden. 

 

2. Pubquiz 

Een pubquiz is een bedrijfsuitje dat voor zowel jong als oud zeer geschikt is. Leer tijdens de pubquiz je collega’s kennen en kom erachter wie het meest fanatieke is en wie er wel eens vals speelt. Deze activiteit kan zeer goed in de smaak vallen bij nieuwe stagiaires. Zorg er wel voor dat stagiaires ingedeeld worden bij vaste werknemers zodat iedereen een even goede kans heeft om te winnen. 

 

3. Escape room

Een escape room is een ideaal bedrijfsuitje om de te werken aan de teambuilding. Bij een escape room moet een groepje mensen binnen een bepaalde tijd vrij zien te komen door verschillende opdrachten uit te voeren. 

 

Bedrijfsuitje organiseren tijdens de Covid-19

Een bedrijfsuitje organiseren met meer dan 20 man is tegenwoordig vanwege het Covid-19 virus uitdagend geworden. Dit kan veel bedrijven weerhouden om bedrijfsactiviteiten te organiseren. Het wordt namelijk lastig om te bepalen wie wel mee mag doen en wie niet. Toch is het belangrijk om tijdens deze periode als bedrijf aan je medewerkers en ook zeker stagiaires te laten zien dat het teamverband nog altijd belangrijk is. Organiseer daarom een Covid-19 proof bedrijfsuitje waarbij de 1.5 meter afstand gewaarborgd wordt. 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.